Sådan vedligeholder du din opvaske- og vaskemaskine

Sådan vedligeholder du din opvaske- og vaskemaskine
Repairman and washing machine isolated on white background

Hvor dejligt nemt og bekvemt er det ikke at sætte en vask tøj over, der passer sig selv, eller trykke på en knap, og så bliver al servicen rent? Opvaske- og vaskemaskinen er maskiner, de færreste ville undvære. De gør hverdagen nemmere og giver dig masser af tid til at lave andre ting, mens de tager sig af tøj- og opvasken.

Selvom du er vant til, at maskinerne sørger for rengøringen af det, de skal, oplever du måske tidspunkter, hvor servicen ikke bliver helt rent? Eller at dit tøj har en mærkelig lugt? Så er det nok på tide at få rengjort maskinens afløbsslange.

Rengøring af afløbsslangen

Madrester og snavs samler sig med tiden i dine maskiner, og det er derfor nødvendigt at rengøre både maskine og afløbsslange med jævne mellemrum. På den måde sikrer du, at servicen ikke kommer ud med snavs og hvide pletter, eller at dit tøj har en mærkelig lugt og ikke er blevet helt rent. Det kan have noget med afløbsslangen at gøre.

Når maskinerne ikke gør deres arbejde ordentligt, kan det skyldes, at noget har sat sig fast i afløbet. Måske kender du til tippet om at vaske med citronsyre og eddike? Det er også en effektiv måde at rengøre afløbsslangen på. Men hvad så, hvis der faktisk sidder noget i slangen?

Nogle gange kræver rengøringen, at du bliver nødt til at afmontere slangen for at få den renset ordentligt. Det gælder især, hvis der har sat sig noget snavs. Når slangen af afmonteret, kan du skylle den igennem og tilkoble den igen. Nu du er i gang, kan det også være en god idé lige at give afløbet en tur. Fjerne skidt og snavs hvis muligt, og brug gerne lidt afløbsrens også.

Med de tips, skulle du gerne få en renere vask, uanset om det er service eller tøj.