Sådan giver du støvsugeren de bedste betingelser

Sådan giver du støvsugeren de bedste betingelser

En håndstøvsuger, traditionel støvsuger, ledningsfri støvsuger, robotstøvsuger, rygstøvsuger, poseløs støvsuger eller en støvsuger med hep filter, hvilken foretrækker du?

Kært barn har mange navne, og det er ikke bare sådan lige at udvælge en favorit, men vidste du, at der er mange, der ikke anvender støvsugeren, så de får den maksimale udbytte af maskinen? Kig med her, så du kan få et indblik i, hvordan du kan få den bedste oplevelse, når du svinger støvsugeren i hjemmet eller på arbejdspladsen næste gang.

Vær opmærksom på forskellige tekniske detaljer

Støvsugere er fremstillet med forskellige mekanismer som grundstenene til en succesfuld maskine. Der er forskellige tekniske informationer, som du bør være opmærksom på, når du køber en støvsuger på markedet. Du bør hovedsageligt gennemtænke begreber såsom:

  • Vakuum (kPa): Vakuum skaber undertryk, som er forudsætning for at en stabil sugeevne skaber et tilfredsstillende resultat. Hvis du er på udkig efter en støvsuger, der skal fungere i køkkenet og stuen i hjemmet, så bør du vælge en støvsuger med et niveau på 20-30 kPa, ligesom en mere effektiv støvsuger til større arealer med mere omfattende krav har behov for at ligge over 50 kPa.

  • Sugeevne: Sugeevnen findes i mødet mellem Vakuum og Airflow. Hvis det går op i en højere enhed, så vil du opleve en stabil og solid støvsuger.

  • Motoreffekt (Watt): Watt kender vi fra mange andre elektriske maskiner, og den afslører, at en støvsuger med et højt tal af watt har lang levetid, og er kraftfuld.

  • Airflow (L/S): Airflowet afslører, hvor god luftstrømmen er fra henholdsvis mundstykket og ned i selve støvsugeren. Hvis du skal have en støvsuger, der skal anvendes til hverdagsbrug, så bør det tal være omkring 30-40.

Husk vedligeholdelse af støvsugeren

Hvis du ønsker, at støvsugeren skal være en del af værktøjskassen til udførsel af rengøring i mange år frem, så er vedligeholdelse af selve maskinen uundværlig. Det er et redskab, hvor du kan købe yderligere specialmundstykker i form af radiatormundstykker, basic dust mundstykker eller pelsmundstykker, hvorfor den skal hjælpe dig i mål med mange forskellige rengøringsopgaver.

Men hvordan kan du sørge for den optimale rengøring af støvsugeren?

  • Step 1: Tør overfladerne på støvsugeren af med en fugtig klud

  • Step 2: Rengør filtrene i støvsugeren

  • Step 3: Husk at udskifte støvsugerposerne

  • Step 4: Tjek selve støvsugerrøret for uønskede genstande som stopper for airflow

  • Step 5: Fjern forskelligt snavs og skidt fra selve mundstykket

En anden ting der kan være vigtigt at undersøge, er, at anvendelsen af støvsugeren bør udføres med fokus på de helt rigtige ergonomiske krav. Det kan være belastende for kroppen heriblandt, ryg, nakke og skuldre, når du skal støvsuge.