Sådan indretter du optimalt med lys

Sådan indretter du optimalt med lys

Uanset om du har en lille mørk lejlighed, eller en stor flot lejlighed med masser af naturlig lysgennemstrømning, som f.eks. de moderne nye lejligheder på bryggen som du kan se her A-house.com, så er den rette belysning en vigtig del af din indretning.
Den rette belysning kan både have stor indflydelse på opfattelsen af rummet som helhed, men også humøret og dit generelle velvære. Derfor er det vigtigt med en god lys sammensætning.
Her får du 3 gode råd til at indrette optimalt med den rette lys sammensætning.

Skab en basis belysning

Alle rum har behov for en basis belysning, der kan dog være forskel på hvor meget lys der som minimum er behov for. F.eks. er der brug for god og tydelig belysning i køkkenet, et lys der gengiver farverne naturligt ved spejlet i badeværelset, og en belysning i stuen der gør at man ser godt hvis man f.eks. sidder med en bog.
Justerbar belysning fungerer utrolig godt som basis belysning i de fleste rum, da det både kan bruges for fuld styrke ved behov, samt skrues ned når der kun er brug for lidt hyggelig belysning

Suppler med punkt eller spot belysning

Når du først har styr på din basis belysning i din lejlighed, så er det tid til at fokusere på punkt- eller spot belysning. Det er lys der kan tændes ved behov, som f.eks. en ekstra læselampe ved sofaen, en god lampe ved skrivebordet, eller natlampen i soveværelset.
Mange undervurderer vigtigheden af godt lys når man læser, skriver, strikker, arbejder ved computeren osv. Selv om der stadig er dagslys udenfor kan en ekstra lampe gøre oplevelsen af at læse en bog meget mere behagelig.
Færdes du af og til mellem seng og toilet i løbet af natten, kan du også lave en dæmpet natbelysning langs dine gulvpaneler. Det giver både en smuk effekt, og er praktisk på samme tid.

Skab smukke stemninger

Udover at være praktisk, så kan lys også være smukt og skabe forskellige stemninger.
Du kan f.eks. bruge spotlys til at oplyse bestemte billeder på din væg, eller fremhæve en hyggelig krog i lejligheden, og med farvestyret lys har du endnu mere mulighed for at skabe stemning til en festlig aften, eller en hyggelig hverdag.
Det behøver dog ikke kun at være selve lyset der skaber stemning. Du kan nemlig også få mange smukke og unikke lamper der i sig selv er små kunststykker. Brug dem til at skabe en flot stemning i din lejlighed.