Skab nemt forandring i stuen med disse råd

Skab nemt forandring i stuen med disse råd

Danskernes stuer er et af de rum, som bedst viser vores personlige stil, og som samtidig er et af de rum, som vi opholder os længst tid i. Det er her, at vi mødes, hygger og socialiserer. Men stuen er samtidig også et rum, som har mange tunge og store møbler som fx sofaer, sofaborde og reoler, som ikke flyttes rundt på særlig tit. Det kan betyde, at indretningen kan komme til at føles kedelig, når sofaen har stået det samme sted i flere år.

Hvis man føler, at ens stue er begyndt at føles kedelig, uinspirerende eller måske endda mindre indbydende at opholde sig i, så kan det være på tide med en makeover. Det behøver ikke at være svært eller dyrt at pifte sin stue en smule op, men mangler man gode råd og tips, så er der her samlet 4 forskellige råd, man kan drage inspiration fra.

Skift nips, planter og andre detaljer ud

Noget af det, som faktisk kan gøre en rigtig stor forskel, men som ikke kræver super meget energi eller penge at ændre på, er de små detaljer i stuen. Det gælder alt fra nipsgenstande til planter, gardiner og tæpper i rummet. De små detaljer er nemlig ofte det, som binder et rum sammen, og som giver karakter og kant. Derfor kan man med fordel udskifte disse genstande i rummet.

Flere planter kan fx give et livligt og friskt indtryk til rummet, mens et væld af tæpper kan give indtrykket af et blødt og komfortabelt rum. Gardiner kan være med til at skabe en privat og intim atmosfære, mens nips kan tilføje et hint af karakter og personlighed til rummet.

Tilføj farve til rummet med et løst tæppe

Når stuen skal friskes op, så kan det være en rigtig god ide at overveje at indrette med et flot ægte tæppe. Et kelim tæppe er fx perfekt til at introducere masser af farve og flotte geometriske former i ethvert rum og især i stuen, og det kan være lige præcis den forandring, som ens stue har brug for, så den igen kan blive et rum, man har lyst til at opholde sig i.

Når man leder efter kelim tæpper, så er der rigtig mange flotte variationer at vælge mellem. Et af de mest populære kelim tæpper, som man finder på markedet, er tyrkiske kelim tæpper, som byder på flotte geometriske mønstre, der gentager sig ned gennem tæppet. Farverne er ofte flotte brunlige og rødlige nuancer, som passer perfekt til de fleste danske stuer.

Overvej placeringen af rummets møbler

Hvis man føler, at ens stue trænger til en makeover, så kan man ofte friske stuens udtryk op ved at rykke rundt på møblerne. Disse kan nemlig have stået det samme sted i flere år ad gangen, og hvis man rykker rundt på møblerne, giver man derved stuen et helt nyt helhedsindtryk.

Det er dog vigtigt, at man lige overvejer, hvor møblerne skal stå fremover, før man begynder at rykke rundt. Der skal nemlig stadig være plads til at komme rundt i stuen, og fordi man ofte har at gøre med store og tunge møbler, kan man desværre være begrænset af rummets dimensioner. Men bare det, at man flytter en lænestol eller tv’et fra et hjørne til et andet, kan stadig skabe den forandring, som man har brug for.

Hæng nye lamper op

Rum skabes dog ikke kun af møbler men også af lys, og derfor kan man hurtigt friske sin stue op ved at overveje de lyskilder, som man har i rummet. Er lyset for skarpt eller hvidt, kan det være med til at fjerne hyggen i rummet, og derfor kan man med fordel overveje at finde nogle nye lamper til stuen, som kan give en varmere og mere afdæmpet belysning.