Skab stemning i rummet med de rigtige gardiner

Skab stemning i rummet med de rigtige gardiner

Sommeren har så småt meldt sin ankomst. Det betyder, at det er tid til at finde badeshorts og solbriller frem. Vores påklædning er dog ikke det eneste, der ændrer sig, når årstiderne skifter. Det gør humøret også — og dermed også vores farvepræferencer.

Når årstiderne ændrer sig, ændrer vores trang til lys og farver sig også. Det kan du med relativt få midler udnytte i din boligindretning. Eksempelvis ved at udskifte dine gardiner.

Primært anvendes gardinerne til at skærme af for solens lysstråler, hvilket er særligt nødvendigt i sommermånederne, hvor solen lyser ind gennem vinduerne. Samtidig anvendes de også til at holde varmen ude, så der ikke bliver for varmt i hjemmet.

Brug dine gardiner til at skabe liv i rummet

Gardinerne anvendes dog ikke udelukkende til at holde solen ude, men også en anden, vigtig funktion; de er nemlig vigtige for boligindretningen. Det er vigtigt, at gardinerne passer til resten af hjemmets indretning. De er ligesom farverne på væggene, sofapuderne og gulvtæpperne. Alle sammen er med til at tilføre rummet farver, liv og personlighed.

Der findes dog også forskellige former for gardiner, der alle sammen kan være medvirkende til, at rummet får et helt andet udtryk, end du er vant til. Vælger du eksempelvis plisségardiner i en farvenuance, der harmonerer med møblerne, væggene og gulvet, vil du kunne skabe et roligt udtryk i hjemmet, der harmonerer med vægge, møbler og gulve.

Tag årstiden i betragtning

Det er en god idé, hvis du tager årstiden i betragtning, når du hænger gardiner op. Det er selvfølgelig et arbejde, men det kan bidrage med at give hjemmet den helt rigtige stil. Den der passer til årstiden — og du kan jo veksle mellem, om det er vinter eller sommer. Forår og efterår knytter sig til hver deres årstid. Så behøver du kun at skifte hvert halve år.