Træk naturen ind i din stue med et lammeskind

Træk naturen ind i din stue med et lammeskind

Lammeskind har de senere år vundet mere og mere frem i indretningen i danske hjem. Det er da også et materiale, der på helt unik vis forener en fantastisk blød og lækker overflade med et visuelt udtryk, der på én gang er hyggeligt og hjemligt, samtidig med det er luftigt og let. Derudover er lammeskind lette at flytte rundt, og en god måde at give lidt nyt liv til gamle møbler.

Det er også en oplagt gaveidé, som passer ind både i badstefars stol og til børnefamilien, hvor det er perfekt som lege- og kravletæppe, eller ekstra varme i barnevognen, til de køligere årstider. Her i artiklen kan du læse mere om, hvordan du selv kan bruge lammeskind i indretningen derhjemme.

 

Lammeskindets mange muligheder

En af de største fordele ved at bruge lammeskind i indretningen, er at de er fleksible. De kan bruges i mange forskellige møbler: I sofaen giver de ekstra varme, og en efttermiddagslur eller en kop te bliver bare det bedre, når man sidder blødt på et godt lammeskind. Et eller to skind kan på den måde bruges til at pifte en gammel sofa eller lænestol op.

Lammeskind kan også bruges på spisebordsstole. Her er det oplagt at kombinere dem med stole, der ikke er alt for tunge i udtrykket – for eksempel nogle, der har tynde ben. En ukomfortabel bænk, eller en kiste med fladt låg, kan også hurtigt forvandles til et behageligt siddemøbel, ved hjælp af et blødt skind.

 

Hvorfor er lammeskind god indretning?

Det, der adskiller lammeskind fra andre materialer, er dets evne til på samme tid at kombinere forskellige udtryk og signaler. På den ene side er det et rustikt og naturligt materiale, ligesom læder, og der er noget råt over det. Det minder os om landet, om en åben pejs og hyggelige aftener i en lun krog.

Samtidig er det et “let” materiale. Særligt de hvide skind – men også de naturligt mørke såvel som de indfarvede – har noget luftigt over sig. De bløde og organiske former leder let tankerne over på en sky, som er lagt indenfor på sofaen. Med et lammeskind kan man trække noget af naturen ind i stuen. Det er både råt og hyggeligt, lunt og luftigt, og derfor passer lammeskind ind i næsten alle slags indretninger.