Tre tips til at spare på energien

Tre tips til at spare på energien

Priserne stiger som aldrig før. Derfor er det vigtigt at spare på energien, hvis man ikke vil have at el- og varmeregningerne skal blive større og større. Heldigvis er der ting man kan gøre for at spare på energien, og dermed også pengepungen.

Her kommer der tre sparetips til hvordan du kan sikre at elregningen ikke stiger, men derimod bliver mindre.

Få installeret en mere energirigtig varmeforsyning

Bor du i hus et hus, der kræver meget energi for at opvarme? Har du et gammel olie- eller gasfyr stående i bryggerset eller i værkstedet, der forsyner jer med varme? Her kan det godt være, at du skal tænke over, om en ny varmeforsyning kan være en god ide.

Et godt alternativ til olie- eller gasfyret kan være et pillefyr. Pillefyret hjælper med en lavere varmeregning og er bedre for miljøet. Her kan du altså spare rigtig mange penge om året, ved at få monteret et ny pillefyr.

Sluk for lys og elektronik når du ikke er der

Ja, så simpelt er det. Du kan altså spare rigtig mange penge ved at slukke højtalerne, når du ikke bruger den, eller slukke for kontakten til robotstøvsugerne når den ikke er i gang. Hvis du tager på ferie eller ikke er i huset/lejligheden i længere tid, skal du huske at slukke alt, på kontakten, der kan sluge strøm: Internet, fjernsynet, vinkøleskabet osv.

Skru ned for varmen som sommeren

Sommeren i Danmark bliver varmere og varmere, dette kan vi bruge til vores fordel. Lad solen varme huset op om sommeren, og sluk radiatorerne, så de ikke lukker unødvendig varme ud. Du kan også skrue ned for gulvvarmen i badeværelset eller i køkkenet. En anden ide er at tage lidt koldere bade. Prøv at skru lidt ned for varmen i badet. På den måde sparer du altså rigtig mange penge på varmeregningen.