Vælg privat hjemmepleje og få faste hjemmehjælpere

Vælg privat hjemmepleje og få faste hjemmehjælpere
Photo credit Matthias Zomer

Vidste du, at man frit og gratis kan vælge mellem kommunal og privat hjemmepleje? Står du overfor valget mellem disse to, og skal du hjælpe dine gamle forældre med at finde den helt rigtige hjemmepleje, så læs med her, og bliv klogere på, hvad fordelene ved privat hjemmepleje er!

Faste hjælpere til fast aftalt tid

En af de måske hyppigste årsager til, at den private hjemmepleje vælges fremfor den kommunale, er, at de ældre får faste hjælpere til en fast aftalt tid. Ved den kommunale hjemmepleje ser man ofte en tendens til, at det er mange forskellige hjælpere, som sendes ud til den ældre. Hos den private hjemmepleje lægger man stor vægt på trygheden, hvilket også er derfor, man har faste hjælpere. På denne måde skabes der en relation mellem hjælper og den ældre, hvilket giver den ældre en følelse af tryghed og sikkerhed. Som ældre har du af denne grund også muligheden for helt selv at vælge, hvem der skal komme i dit hjem, og på hvilket tidspunkt det skal foregå. Har man derfor helt specielle ønsker eller behov, er den private hjemmehjælp med stor sikkerhed noget for dig.

Mere selvbestemmelse og fleksibilitet

Hos den private hjemmepleje er det dig, som bestemmer, og du har stor medbestemmelse. Du bestemmer derfor helt selv, hvornår du vil hjælpes med at lægges i seng, og hvornår du vil have besøg om morgenen. Derudover vægtes fleksibiliteten højt i hverdagen, så den ældre altid har muligheden for at tilpasse dagen til, hvad man har brug for. Har du eksempelvis brug for en gåtur i stedet for rengøring, så kan man altid vælge at bytte om på tingene. Derudover kan man hos de fleste private hjemmehjælpere også tilkøbe ekstra ydelser, hvilket du ikke kan hos den kommunale hjemmepleje. På denne måde får de ældre en mere spændende hverdag og kan få opfyldt ønsker, som han eller hun synes er vigtigt. Har du brug for en gåtur, hundeluftning, strygning, vinduespudsning, havearbejde eller noget andet, så er der ofte god mulighed for tilkøb af dette.

Sociale aktiviteter udenfor hjemmet

Derudover har man typisk hos den private hjemmepleje også mulighed for sociale og spændende aktiviteter udenfor hjemmet. Det kan være svært for ældre at komme ud, da de kan have brug for en ekstra hjælpende hånd. Arrangementer som banko, julehygge, forestillinger og meget mere er noget, som borgeren kan se frem til hos den private hjemmepleje.