Renovering af spisestuen

jacobsenmoebler-ditbyggemarked-til-bedrehusoghave-dk

Spisestuen er et af de vigtige rum i hjemmet – det er her vi samles om maden, og det er her vi samles, når vi får gæster på besøg. For mange er spisestuen hjertet af hjemmet, fordi det ofte er et rum, der kun bruges, når man er samlet. Det er derfor et rum, der på mange måder indeholder meget kærlighed og mange minder. Selvom rummet indeholder mange gode ting, kan det komme til at trænge til fornyelse – ligesom alle andre rum kan det. Dog kan det være svært at renovere en spisestue – fordi den både skal være praktisk og hyggelig. Der skal være plads til at hygge og slappe af i spisestuen, som skal have en god stemning, men der skal samtidig også tænkes over de praktiske ting; Kan man komme rundt om bordet, er det let at komme til og fra køkkenet og så videre. Herunder får du en samlet oversigt over nogle af de ting, du skal have med i dine overvejelser, hvis du skal renovere din spisestue.

Det håndværksmæssige

Hvis du skal renovere en spisestue, skal du først og fremmest tænke på det håndværksmæssige, der skal laves i rummet. Skal der males? Lægges nyt gulv? Eller noget helt tredje. Dette er det første du skal tænke på, fordi det håndværksmæssige skal være på plads, inden du kan begynde at indrette spisestuen. For at rummet bliver pænt og indbydende, skal du være omhyggelige med alt det håndværksmæssige – også detaljerne. Hvis du ikke har dine hænder skruet specielt godt på, skal du overveje, om du vil hyre en håndværker til at lave arbejdet. Hvis du kan overskue det, kan du dog ofte finde de fleste materialer, der er nødvendige til renovering af en spisestue, i et byggemarked. Klik her for at finde trælister og fatninger, som er nogle af de detaljer, der skal være på plads i et nyrenoveret rum.

Find de rigtige spisebordsstole

En stor del af spisestuen er spisebordet og spisebordstolene, fordi det er her vi samles i rummet. Derfor er det også vigtigt, at du finder de helt rigtige spisebordsstole til din nye spisestue. Der findes utrolig mange forskellige spisebordsstole – og du kan derfor finde nogle, der falder i lige din smag. Tænk på, at stolene skal være komfortable, praktiske og pæne. Måske 7eren af Arne Jacobsen er din drømmestol? Eller About A Chair fra Hay? Der er mange muligheder, og du skal blot gå på jagt i det kæmpe marked, der ligger åbent for dig. Her finder du et kæmpe udvalg af spisebordsstole, som vil klæde de fleste spisestuer.

Tænk over belysningen

I spisestuen er belysningen rigtig vigtig, fordi vi ofte bruger tid i spisestuen efter mørkets frembrud. Tænk over, at belysningen skal være blød, så den ikke virker irriterende for øjnene. Hvis det er muligt, kan du overveje at lave store vinduespartier i din spisestue, fordi der så vil komme en masse naturligt lys ind i rummet, når det er lyst udenfor.