Tips til valg af rette lænestole

Tips til valg af rette lænestole

Er der en ting som passer ind i ethvert dansk hjem, så er det en lænestol. Lænestolen er stedet hvor mor kan fortælle godnathistorier, far kan nyde sin whisky og alle sammen kan læse en god bog. Der er tale om et møbel med mange anvendelsesmuligheder, som lige præcis er begrundelsen for, at vi dansker har taget så godt i mod dem.

 

Det er svært at sige hvornår de første lænestole kom til, men man antager at vi i Danmark så disse helt tilbage i starten af 1900 tallet. I starten var de ofte utrolig polstret, og er med tiden blevet mere delikate med en fortrinlig komfort.

Lænestol - Nummer 1

Kilde: Pixabay.com

 

Men selvom vi elsker lænestolen, så er vi ligeså ofte bange for at finde den rette – for hvad nu hvis den ikke passer ind i indretningen?

Dette ønsker vi selvfølgelig her på BedreHusogHave.dk at afhjælpe, og derfor har vi sammensat en kort guide til, hvordan du vælger den korrekte lænestole til den eksisterende indretning (.. eller gør de fornødne ændringer).

 

Tip #1: Medtag eksisterende møbler i beslutningen

Tænk over hvad formålet med lænestolen er, skal den gå i et med den eksisterende indretning? eller skal den være blikfang? Hvis den f.eks. skal gå i et med den eksisterende indretning, så tænk over om dette skal ske ud fra farve, tekstur eller form.

 

Tip #2: Husk på formålet af lænestole

Formålet af stolen er vigtigt, men formentlig også noget du nemt kan svare på. Lænestolen skal kunne benyttes til alt. Men tænk over hvad den mest skal bruges til – en lille lur? læsning? hygge? Eller skal stolen blot være et ”statement” eller et tegn på ”luksus” som f.eks. med de flotte Chesterfield lænestole.

lænestol - Nummer 2

Kilde: http://vinterfryd.dk/chesterfield-mobler/

Tip #3: Hvem skal gøre brug af lænestolen?

Skal hele familien bruge lænestolen? Eller er det blot mor eller far? Dette kan f.eks. være med til at bestemme materiale af stolen, hvor f.eks. læder etc. er at foretrække, hvis de mindste i familien skal anvende stolen. Er det en enkelte person som skal benytte lænestolen, vil det også være nemmere at bestemme selve designet. Funktionaliteten bestemmes ofte af menneskerne der benytter stolen, og er derfor vigtig at beslutte på forhånd.

 

Tip #4: Prøv stolen på forhånd

Fokus har indtil nu været på udseende, men det er ligeså vigtigt at tænke over den faktiske oplevelse af stolen. Man kan ofte med helt dyre designer lænestole (som f.eks. af designere som Hans J. Wegner), være sikker på at der er brugt meget tid på komforten, men dette er ikke altid gældende for fabriksfremstillede møbler.

lænestol - Nummer 3

Kilde: http://wegnerstol.dk/ej100-ox-chair/

 

Test derfor lænestolen på forhånd – hvordan sidder du i den helt rank? Hvordan sidder du i den når du sidder tilbagelænet? Ville der være plads til en eller flere puder? Jo flere af dine ”stillinger” du føler dig tilpas i, jo bedre er stolen til dig. Derfor vil det selvfølgelig være optimalt at du sider godt i alle disse, men dette er sjældent en mulighed. Her vil det igen være vigtigt at tænkte på lænestolens formål, og vælge den stilling bedst passende dertil. Afslutningsvist skal du overveje en skammel og hvorvidt, dette er en mulighed for på pågældende lænestol.

 

 

20 Comments on “Tips til valg af rette lænestole

  1. Hi my loved one! I wish to say that this article is amazing, nice written and include approximately all significant infos. I would like to peer more posts like this .

  2. Good post. I be taught something more difficult on totally different blogs everyday. It’s going to all the time be stimulating to learn content from different writers and follow a bit one thing from their store. I’d desire to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*