Gode råd til et pænere gulv

Gode råd til et pænere gulv

Er du nået til et punkt, hvor du er træf af, hvordan dit gulv ser ud derhjemme? Så er du helt sikkert ikke den eneste! Derfor er det heldigt, at du er kommet til et sted, hvor du vil blive meget klogere på, hvad du kan gøre for at få et pænere gulv derhjemme i Silkeborg eller Ry. Der er flere måder, hvorpå du kan gøre noget ved gulvet på. Det er noget, du vil blive præsenteret for i det nedenstående.

Hvilke måder kan jeg vælge i mellem?

Det er først og fremmest afhængigt af, hvilket gulv du har, og hvilken tilstand gulvet er i. Gulvafslibning er i mange tilfælde det bedste valg, hvis dit gulv bare har brug for en kærlig hånd. En gulvafslibning bruges til at slibe gulvets overflade, hvor der ikke bliver fjernet så meget af træet som ved andre metoder.

Det gør der derimod ved en gulvafhøvling. En gulvafhøvling fjerner 2 – 4 millimeter af gulvet, hvilket betyder, at det ikke er alle gulve, der kan holde til det. En gulvafhøvling er mere voldsom end en gulvafslibning. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, er det en god idé at kontakte en professionel, så du vælger det rigtige.

For at vende tilbage til hvad du skal vælge. Hvis dit gulv blot har ridser og misfarvninger, så er en gulvafslibning det helt rigtige valg. En gulvafslibning kan sagtens klare dette, og gulvet vil komme til at fremstå smukt og glat bagefter, hvis du husker at efterbehandle med enten lak, olie eller sæbe.

Hvor ofte skal gulvet slibes?

En gulvafslibning er helst ikke noget, der skal foretages alt for ofte. Det slider nemlig på gulvet. Hver gang man sliber gulvet, så fjerner man en del af gulvet. Man kan derfor ikke bare slibe gulvet, når man ønsker at friske det lidt op.