Vedligeholdelse af trægulve

Vedligeholdelse af trægulve

Trægulve kan være utroligt flotte. Der findes et væld af forskellige typer trægulve, herunder parketgulve, skibsplankegulve, almindelige plankegulve og stavparketgulve. Trægulve kan desværre komme til at se matte ud i forbindelse med dagligdags slid. Men det skal dog ikke afholde dig fra at vælge at have trægulv i dit hjem. Der findes nemlig mange ting du selv kan gøre, for at undgå at dine trægulve bliver slidte. Læs med her, og få et par tips til vedligeholdelse af trægulve.

Oliebehandlede gulve

Hvis du har oliebehandlede trægulve i dit hjem, bør du huske at støvsuge dem ofte. Ved hyppig støvsugning undgår du nemlig, at der samler sig skidt og snavs. Det kan nemlig trænge ned i gulvet eller give ridser. Du skal være forsigtig med at vaske oliebehandlede gulve, og kun bruge natursæbe, som er særligt egnede til netop oliebehandlede trægulve. Bruger du rengøringsmidler med f.eks. sulfo eller brun sæbe til gulvvask, risikerer du at det fjerner fedtet i gulvet. Derudover bør du pleje dit gulv med en særlig gulvpleje til trægulve ca. 1-2 gange om året.

Sådan holder du dit trægulv pænt i mange år

En af de ting du kan gøre, for at holde dit trægulv pænt, er at sætte filtpuder på stoleben og andre møbler. Hvis der ligger støvkorn eller jordrester på gulvet, og du trækker en stol hen over det, kan der komme ridser i dit trægulv. Det er derfor også en god idé at tage skoene af, inden du går ind i huset. Har du kæledyr, f.eks. kat eller hund, bør du ligeledes være opmærksom på, at de ikke slæber jord eller skidt med indenfor. Når du vasker dit trægulv, er det vigtigt, at du ikke bruger for meget vand. For meget vand kan give fugtskader. Brug derfor en grundigt opvredet klud når du vasker dit gulv, og sørg for at støvsuge ofte.