Bliv turist i din egen by

Bliv turist i din egen by

Du har din daglige færden i København, og du bevæger dig måske ikke ud af storbyen mere end højst nødvendigt. Med arbejde, indkøbsmuligheder, venner og alt hvad hjertet begærer indenfor en radius på 5km. hvorfor skulle du så nogensinde bevæge dig ud af byen?

Du kender byen ud og ind

Alle småt stier og veje i København kan du kende og finde hjem fra. Du ved præcis hvad folk snakker om, og hvor det er, når der bliver nævnt en gade i København.

Du passerer dagligt alle de store seværdigheder og det, som vi alle sammen kender som København. Men hvor ofte besøger du egentligt stederne, og har du gjort andet end at passerer dem?

Når vi bare passerer stederne på daglig basis, så har vi tendens til at glemme, at sætte pris på stederne og til at lægge mærke til dem.

Alle Københavnere – tilflyttere som indfødte – burde tage en tur hvor, at de lige runder stederne og virkelig besøger dem.

Assistens Kirkegården, Botanisk Have, A.C. Perch’s Thehandel, Nyhavn, Havnebadet, Kastellet, Den Lille Havfue, Runde Tårn, Tivoli, Marmorkirken, Operaen, Christiania, Dronning Louises Bro, Kongens have, Amalienborg, Statens Museum for Kunst, Glyptoteket.

Det er alle sammen steder, som ligger MEGET tæt på hinanden, og er kendt for selv stort set alle danskere. Hiv en dag ud af kalenderen og gå en tur med din partner eller ven/veninde med en kop kaffe i hånden forbi et par udvalgte steder. Prøv så virkelig at besøge dem i stedet for bare at gå forbi.

Denne proces kan speedes op, hvis du snuppet et af de nye løbehjul, som står rundt omkring i Københavns gader.

Måske er der små skatte, som du ikke kender til

Hvis du nu mener, at du virkelig HAR kigget på de meget kendte ovennævnte seværdigheder, så er der altså gemte skatte i den fine hovedstad og lidt derfra.

Her kan vi bl.a. nævne Cisternerne, kunstnergaden Rørholmsgade, De Små Haver, Brumleby, Landbohøjskolens have, Copenhagen Free Walking Tours, udsigten på toppen af Hvor Frelsers Kirke, Københavns legepladser og Det Kongelige Biblioteks Have.

Lidt længere ude fra Københavns postnummer i Storkøbenhavn, kan der også være noget at komme efter. Her ligger bl.a. De Glemte Kæmper, Bellevue Strand, Dyrehaven, Strandvejen og Bakken. Vi skal altså ikke særlig langt fra København for at opnå komplet stilhed og flot natur.

At opleve København kan være en dyr fornøjelse. Men det er altså også muligt at afholde en almindelig picnic på Flakfortet eller i en anden lille park med hyggeligmad, billigt slik, og en flaske vin.

Du kan også opleve din by til vands. Du kan enten tage en havnerundfart med guide, eller du kan leje en GoBoat med nogle gode venner og gå på opdagelse selv.

Hvis du er rigtig inkarneret Københavner, så kan det sagtens være, at du allerede kender en del eller alle disse steder. Det er kun fantasien som sætter grænser, og København er i konstant forandring, så der skal nok dukke nye spændende steder og områder op.

Hvor skal du spise?

Ved flyvergrillen i Kastrup har du udsigt over alle de fly, som der kommer til og fra Kastrup lufthavn. Det er en oplevelse i sig selv men ikke nødvendigvis en gastronomisk oplevelse.

Restauranter København findes i massevis. Der er noget til alle, om du ønsker Michelin oplevelser, noget du kender, noget hurtigt eller noget nyt. 

København er en Storby i udvikling. Mulighederne for vegansk, vegetarisk og kødbaseret kost er alle vegne, og det bugner af cafeer og restauranter. Så tag benene på nakken og udforsk området hvor, at du bor, arbejder eller godt kan lide at komme.