Bliv klogere på alger

Bliv klogere på alger

Ikke nok med at det lyner og tordner udenfor, så siver det også ned med regn. Heldigvis mærker vi ikke til uvejret, når vi befinder os inden for husets fire vægge. Så snart regnen og de tunge skyer driver bort, kan vi igen bevæge os uden for i solskin – forhåbentlig. Vi mærker ikke mere til det store skyld, men det gør facaden på dit hus til gengæld. Her dannes de bedste levevilkår for mikroorganismer herunder alger. Hvis du døjer med alger eller andre mikroorganismer, kan du heldigvis få hjælp til algebehandling, som både er nemt og effektivt. Hvis du selv elsker at arbejde med hænderne, har du også mulighed for selv at påføre materialet på din facade.

 

Dannelse af alger

Alger dannes ved fugt og vand. Efter et regnskyl forbliver facaden på din bolig fugtig i meget lang tid. Det skaber den perfekte grobund for alger og svampe, men kan med tiden skade facaden eller andet træværk. Det varierende og varmere klima i Danmark skaber problemer for husejere og kommuner, fordi algebegroningen vokser og vokser. Heldigvis kan algerne og andre mikroorganismer fjernes med en effektiv algebehandling.

 

Algebehandling

Fugt kan fjernes på flere måder. Én af de bedste metoder er, at behandle facaden med en slutpuds uden biocide tilsætningsstoffer. Problemet med en normal puds er nemlig, at biociderne forsvinder efter nogle år, hvorved beskyttelsen foringer og miljøet belastes. Hvis muren bliver fugtet af regn eller fugt, forbliver dette oftest i pudsen – og her sker den største skade. Fugten giver nemlig i forbindelse med dagslys den optimale grobund for alger. Her kan de formere sig kraftig, og hvis problemet ikke behandles, kan du se de grønne områder vokse dag for dag. Sammenlignet med slutpuds med biocider, sørger et facadesystem uden disse for, at fugten hurtigt forsvinder fra overfladen.

 

Udførelse og hjælp hertil

Behandlingen mod alger og andre mikoorganismer er nem af påføre. Såfremt du selv vi påføre materialet, skal du følge anvisningerne nedenfor:

  1. Med et glittebræt påføres materialet på underlaget
  2. Sørg for at materialet er glat på overfladen
  3. Undgå farveforskelle. Det gør du bl.a. ved at arbejde ’vådt-i-vådt’ og undgå at benytte forskelligt værktøj som fremmer farveforskelle

 

Såfremt du ønsker, at et malerfirma skal udføre arbejdet, kan du søge om hjælp nær dig. Hvis du har bopæl i Østjylland, kan det anbefales at kontakte et malerfirma i Århus, Tilst, som har samarbejdspartnere i hele Østjylland.