Eternittag – Læs om priser og hvad du skal være opmærksom på

Eternittag – Læs om priser og hvad du skal være opmærksom på

Eternittag er i fremdrift, og måske kender du navnet under fibercement. Det er et materiale, som både kan benyttes på facader og til taget, hvilket gør det til et særligt moderne valg i områder med nybyggeri. Det skyldes flere forhold, som vi vil liste op herunder:

  • Forholdsvis lave priser
  • Mange anvendelsesmuligheder
  • Lavt vedligeholdelsesniveau
  • Et eternittag har en høj brandsikkerhed
  • Lang holdbarhedstid
  • Modstår i høj grad fugt og svamp

Eternittag priser

Den måske største grund til den stigende popularitet ved eternittag, er dets lave pris. Før i tiden, har eternittag været benyttet på flere større byggeprojekter, men på daværende tidspunkt indeholdte mange eternitplader asbest. Måske har du stiftet bekendtskab med asbest før, da det er skadeligt at indånde i større mængder, hvilket ledte til at eternitplader i dag fremstilles uden asbest. Vi vil dog alligevel give en huskeregel omkring ældre eternitplader.

Er dine eternitplader fra før 1984, så vil pladerne med stor sandsynlighed indeholde asbest. Er de derimod fra mellem 1984-1988, så er risikoen markant mindre, og er de efter 1988, så vil dine eternitplader ikke indeholde asbest. Du kan også vælge at kigge på pladerne, da der står flere numre på hver plade. Hvis nummeret starter med 0 eller 1, så vil pladerne alt andet lige indeholde asbest.

Tilbage til prisen på eternittag. Eternittag priser kan svinge meget, og de svinger typisk mellem 600-1000 kr,- pr. m2. Alt afhængig af kvalitet.

Vær opmærksom ved eternittag med asbest

Hvis du er i tvivl omkring, hvorvidt dit tag indeholder asbest eller ej, så er der ingen grund til panik. Asbest er sundhedsskadeligt, men det er ikke noget der medfører akutte skader på helbredet, når det blot indgår i tagbelægningen. Du bør dog foretage nogle foranstaltninger i henhold til arbejdet med dit tag. Især hvis du påtænker at montere et nyt tag eller rense det.

Det anbefales altid, at lade en professionel med særlig erfaring til at rense og afmontere et eternittag med asbest. Ønsker du at male taget, så bør du ligeså konsultere en kyndig. Måske har du overvejet at tilføje et ovenlysvindue ved taget, og dermed er du nødsaget til at fjerne eternitplader. I dag er det ikke lovligt, at skære i eternitplader med asbest, grundet dets sundhedsskadelige virkning. Dermed er du nødsaget til at kontakte en professionel.