Få haven gjort klar til sommer

Få haven gjort klar til sommer

Har du en have, der godt kunne trænge til en kærlig hånd? Måske du har en fornemmelse af, at det endelig er på tide, at du skal have gjort noget ved alle de planer, du har haft med haven. Mange tænker lidt, at haven er et nemt projekt. Når man flytter i hus, er det måske ikke haven, man har først i tankerne. Det handler tit om at få gjort huset i stand, så man føler, det virkelig bliver hyggeligt at være der. Men haven er akkurat lige så vigtig at få sat i stand – for du kommer garanteret til at bruge timevis der til sommer.

Noget af det, der virkelig kan gøre humøret bedre og få dig til at føle, at du har overskud, er lys. Hvis du har et hus, der er meget mørkt, kan det være, du i virkeligheden skal kigge ud ad vinduerne og se på, om det i virkeligheden er træerne i haven. der er i vejen. Det kan være, at vejen frem er at få dem fældet. En ting er at fælde træerne, men det er også nødvendigt at få fjernet rødder og stubbe, så haven ikke er påvirket af dem fremover. Det kan du se mere om her: stubfræsning.

Hvad er drømmehaven?

Drømmehaven kan være mange ting. Vi har alle forskellige ting, vi foretrækker, og der er mange forskellige måder, man kan indrette en have på. Men nogle ting kan måske gå igen, og du kan sagtens hente inspiration fra forskellige steder. Du kan for eksempel kigge omkring i nabolaget og se, om der er noget bestemt, der tiltaler dig. Hvis du har fået fræst stubbe til flis kan det være, det skal fungere som underlag ved bede eller i aflukkede områder af haven, hvor der er plantet forskellige frugttræer. Det giver en fed kontrast til resten af haven.

Hvis du har børn er det måske mere åbne græsplæner med plads til boldspil og gyngestativ, der trækker. Heldigvis er det langt fra umuligt at kombinere de to ting, og med lidt snilde og god idé om, hvad I kunne tænke jer, kan I lynhurtigt få ned på papir, hvad I egentlig kunne tænke jer, før I er klar til at føre det endeligt ud i livet. Så kan I bruge timevis udenfor, når vejret bliver skønt til sommer, og tiden skal bruges på terrassen og med leg i haven.