Få en ny elcykel

Få en ny elcykel

Elcykler er indenfor de seneste få år blevet uhyre populære. Man ser efterhånden mange elcykler på gaden. Fordi denne form for cykel har et batteri, så er prisen naturligvis en del højere end på en normal cykel. Hvis du ønsker dig en elcykel, kan du enten spare pengene op eller låne og købe med det samme.

 

Hvad koster en elcykel?

Elcykler fås i mange prisklasser. Priserne starter fra omkring 8.000 kr. og kan koste helt op til 40.000 kr. Ønsker man en almindelig elcykel, skal man nok regne med et prisleje på omkring 15.000 kr.

Hvordan man financierer sin elcykel, er helt op til en selv. Hvis det er et stort ønske, som man har haft længe, så kan man vælge at spare op. Sæt 1.000 kr. til side hver måned, og så kan du købe en elcykel efter 15 måneder. Hvis du ikke kan vente, så er der også muligheden for at optage et lån. Vælger du denne løsning, kan du købe cyklen med det samme og betale den bagefter. Når du ansøger om et lån, får du ofte besked med det samme, om lånebeløbet er godkendt. Det er derfor en hurtig og nem måde at finansiere din nye cykel på. Husk altid at læse alle betingelser, inden du skriver under på lånet.

 

Fordele ved en elcykel

Der er flere fordele ved, at cyklen har en lille motor. Mange af de store ladcykler kan hurtigt blive tunge, hvis der er fuldt læs på. Man ser forældre cykle afsted med to store børn, en hund, deres varer og så selvfølgelig dem selv. Hvis man skal op ad en bakke, kan det meget hurtigt blive utrolig tungt. Her er en elmotor uundværlig.

Mange ældre mennesker har også stor glæde af deres eldrevne cykel. Hvis kræfterne i benene ikke længere er så gode, så kan mange ældre være tilbøjelige til helt at droppe cykelturen. Elcyklen bliver hurtigt en lille hjælp i hverdagen, der gør, at man holder sig aktiv.

Herudover er elcyklen også et miljøvenligt alternativ til andre køretøjer. Har man 8–10 km på arbejde, vælger de fleste nok bilen, bussen eller deres knallert. På elcyklen er sådan en distance meget nem at tilbagelægge, og så får man endda motion samtidig. Elcyklen hjælper med at holde dig aktiv, men giver samtidig en hjælpende hånd, når de stejle bakker skal passeres.