Gode råd til pleje af din græsplæne

Gode råd til pleje af din græsplæne

Vi begynder at nærme os de varmere måneder, og det betyder, at vi skal tilbringe en masse hyggelige stunder ude i haven. Haven er et fantastisk samlingspunkt for dig og din familie. Noget af det første, som man lægger mærke til, det er ens græsplæne. Græsplænen kan godt skifte udseende hen over året. Det skyldes typisk vejrforholdene. Men du kan lære at passe godt på din græsplæne, så den altid ser flot og grøn ud. Læs med i denne artikel, og få vores råd til, hvordan du plejer din græsplæne bedst.

Slå græsset 1-2 gange i ugen

Det er meget vigtigt at slå græsplænen ofte. I de køligere måneder er der mange, der klipper græsset mindre ofte. Men du skal faktisk forsætte med at slå dit græs helt indtil i slut oktober. På denne måde får du en pænere græsplæne, og du vil kunne se en tydelig forskel på, hvordan din græsplæne ser ud. Man siger, at man typisk skal starte med at slå græsset fra sidst i marts, når foråret langsomt begynder. Sørg for at have en ordentlig græsslåmaskine, så du får mest nytte af den og dermed en flottere græsplæne.

Hold svampe nede

Du har sikkert bemærket, at der godt kan vokse svampe frem i din græsplæne. Svampe kan være et problem, fordi de ændrer græsplænen til en uinteressant gul farve. Svampe i græsplænen kan forekomme af flere forskellige årsager. Det kan være pga. dårlige jordforhold eller hvis du glemmer at vedligeholde din græsplæne med noget gødning. Det kommer naturligvis an på, hvilke typer af svampe, der vokser i din have. Det kan godt være de alvorlige slags, der skader din græsplæne. Der er også nogle, der er knapt så skadelige. Her skal du blot sørge for at slå græsset lidt mere ofte.

Giv din græsplæne gødning

En sund græsplæne har brug for en god mængde gødning. Når du tilfører gødning, tilføjer du værdifulde næringsstoffer til jorden. Jorden i din have indeholder vigtige næringsstoffer til græsset, og det hjælper det til at vokse. Gødning er langtidsvirkende, men du skal gøre det mindst en gang om året, hvis du vil se resultater. Derfor er det vigtigt at tilføre gødning hvert efterår eller vinter. Du kan bruge uorganisk gødning eller organisk materiale til dette formål. Det vil sige, du kan bruge mellem kunst gødning eller gødning, der stammer fra dyr, såsom køer, heste eller grise.