Gør din have sommerklar

Gør din have sommerklar

Sommeren banker snart på med lyse nætter, lange solskinsdage og en liflig duft af blomster og græs i luften. Glæder du dig også til at sidde på terrassen og nyde et glas kold hvidvin? En velplejet have og en behagelig stol at sidde i kan give dig fred helt ind i sjælen.

Her kommer nogle fif til, hvordan du kan forberede haven til sommeren:

  • Plant dine blomsterkummer til med sommerblomster.
  • Krydderurter er lette at passe og dejlige at bruge. De fleste urter kan sås i fritliggende jord, plantekasser såvel som i kummer.
  • Behandl dine havemøbler, så de er smukke og klar til en ny sæson. Har du træmøbler, bør du give træet oliebehandling. Plastikmøbler kan måske nøjes med en omgang rengøring.
  • Sørg for at have en parasol eller en markise, så du kan vælge skyggen, når du har behov for det.
  • Tæpper, hynder og puder er guld værd, så du kan sidde eller ligge blødt.
  • Hav solcremen klar, så der ikke er noget, der hindrer dig i at være udendørs, når sommersolen bryder igennem!

Udover ovenstående forslag kan det være en fordel at tage et par havedage nogle gange i løbet af foråret, hvor du kommer til bunds i haven. Lug ukrudt i bede og mellem fliser, kant af ved terrassen, slå græsplænen, og nip visne forårsblomster af. Men husk at en have er levende, og kræver kærlig pleje hele året, især om sommeren. Du bliver aldrig færdig med haven, og det er en stor del af charmen ved at være haveejer.

Mangler du et tilskud til din sommerhave? Måske er dine havemøbler for slidte til endnu en solrig sæson? Måske er det i år, du skal have installeret din markise, så du kan nyde de lidt for varme dage i skyggen? Klik her, og se på dine muligheder for at låne penge. Sommeren venter ikke på, at du får sparet op!