Gør havearbejdet nemt for dig selv

Gør havearbejdet nemt for dig selv

Er du ikke en af dem, der elsker at bruge timevis i haven? Måske du føler, det klør og kradser i næse og øjne, når det er pollensæson, allergierne spiller ind, og det er i virkeligheden ikke særligt sjovt for dig at være udenfor. Det er noget af det værste, mange ved. Andre har ikke de problemer, men synes stadig ikke ligefrem, at det er sjovt at være i haven. For andre er det næsten meditation og en måde, man virkelig kan komme ned i gear på. Uanset hvilken side, du er på, er der nogle ting, man er lidt nødt til at holde styr på i haven.

En af de ting er at slå græs. Det er en af de ting, du næsten er nødt til at gøre, hvis ikke du vil ende med at have en have, der mest af alt minder om en jungle. Hvis ikke du orker at gå rundt med en almindelig plæneklipper hver eneste uge, kan det være, det er på tide, at du kigger på robotplæneklippere. Det er en relativt lille maskine, men den kan hurtigt spare dig for flere timers arbejde, og med dens konstante græsslåning er du sikker på at have den flotteste have i området – måske bortset fra alle de andre, der også har robotplæneklippere. Læs mere om de forskellige robotplæneklippere og deres egenskaber her.

Gør haven til en oase

Noget af det, vi tit glemmer, når vi går og ordner haven, er, at den ikke kun skal være til pynt, fordi det er det, mange synes er “det rigtige” at gøre. I stedet er det vigtigt at sørge for, at du gør det til at sted, hvor du selv nyder at være. Det skal gerne være sådan, at det ikke føles som en pligt, men at det er sted, du virkelig godt kan lide at være, og hvor du føler, du kan slappe af. Til sommer skal I måske bruge tid på at spille kongespil og stangtennis, eller også kan I se på insektlivet i forskellige sommerblomster.

En ting, som rigtig mange også nyder at gøre, er at have frugttræer og forskellige buske. Så kan du mere eller mindre blive selvforsynende af diverse bær, ligesom du kan lave grød, desserter eller saft af forskellige frugter, du kan gro i haven. Det er noget af det, der virkelig kan føles skønt og tilfredsstillende at have gang i.