Har vinteren forårsaget skader på dit tag?

Har vinteren forårsaget skader på dit tag?

Vintervejret kan forårsage skader på dit hus. Derfor bør du gennemgå huset for skader, når foråret kommer — og det er her nu. Læs her, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du gennemgår dit hus for eventuelle skader.

Hvilke skader skal du se efter?

Den konstruktion på huset, der er mest udsat, er taget. Solens UV-stråler og vinterens kulde går ud over taget, hvorfor det er vigtigt, at der bliver holdt øje med det. Find en dag, hvor det er godt vejr, så du give taget en grundig gennemgang. Det skal helst være tørt og vindstille, så taget ikke er glat, og vinden ikke rusker i dig.

Undersøg, hvorvidt tagbelægningen sidder godt fast. Hvis du har tagsten på taget, så kan disse godt rykke sig løs — også selvom det umiddelbart ikke kan ses. Derfor bør du sikre dig, at de ikke gør det.

Er der tagbelægning, der er skadet eller ligger løst, så bør du skifte dem eller fastgøre dem. Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du få en taglægger til at hjælpe med det. Sørg desuden også for, at rygningsstenene sidder godt fast og er tætte. Rygningen er de tagsten, der er placerest øverst på tagryggen.

Er den lagt i mørtel, kan den revne, og det bliver du også nødt til at tjekke. En utæt rygning kan nemlig være årsag til, at der kommer fugt- og vandskader i konstruktionen på taget. Det kan forårsage store skader.

Er der alger på taget?

Kig også efter, om der er alger på taget. Hvis der er det, er det nødvendigt at få foretaget en tagrens. Det kan du enten gøre selv eller få en professionel til. Det er nemlig billigere at vedligeholde taget end at skulle få lagt et nyt.

Gennem årene vil taget nemlig blive nedslidt, fordi det konstant er udsat. Det kan danne alger og mos på taget, der kan være med til at ødelægge tagpladerne. Derfor er det en god idé at kigge på taget med jævne mellemrum. Brug foråret som anledning til det. Så er du sikker på, at det bliver gjort minimum én gang om året.