Hold styr på kloaksystemet og slip for bekymringerne

Hold styr på kloaksystemet og slip for bekymringerne

Husets kloaksystem er et af de mest kritiske punkter, hvor der kan opstå problemer i det daglige. Næst efter et sprunget vandrør, så er en tilstoppet kloak et rigtig møgproblem at skulle bryde sit hoved med, når man står i det, og det er derfor værd at se på mulighederne for at forebygge problemerne. Hvis man har styr på kloaksystemet, så kommer man sjældent til at stå en i situation med lort til knæene – og der er ingen tvivl om, at professionel kloakservice og slamsugning er et absolut must hos alle husstande.

Undgå alt fra vand i kælderen til irriterende lugtgener

Vi har sikkert alle sammen prøvet at gå ud på et toilet eller i et køkken, hvor der mildest talt ikke lugter af blomster. Stanken fra en kloak er ulidelig, og hvis man jævnligt oplever lugtgener fra kloakken, så kan det tyde på, at denne er stoppet til og ikke fungerer optimalt. Her kan gode råd være dyre, hvis man ikke selv er den største handymand, og derfor kan der være brug for professionel kloakservice, hvis du oplever voldsomme lugtgener. Herudover er tilstoppede kloaker ofte én af grundene til vand i kælderen i perioder med meget regn, og her kan det være nødvendigt at gentænke hele kloaksystemet for at komme problemet til livs. For at forebygge lugtgener og vand i kælderen, så kan periodevis slamsugning fra kloaksystemet være en fantastisk idé – det er en pris, der er værd at betale for at slippe for irritationen i det daglige.

Du kan sagtens forebygge problemerne selv

Mange er af den holdning, at problemerne med kloak og afløb der stopper til, må skyldes udformningen af selve kloaksystemet i huset. Dette er som oftest ikke sandheden, idet langt de fleste årsager til tilstoppede afløb og kloakker er mere eller mindre selvforskyldte. Der kan derfor være god hjælp at hente, hvis man husker på en række simple råd til, hvordan man kan forebygge kloakproblemer i husstanden.

Først og fremmest bør man altid tænke over, hvad det er, man vælger at skylle ud i både toiletter og håndvaske. Hvis stegepanden med baconfedt eller kemikalieresterne fra rengøringen ofte ryger direkte i vasken, så kan man meget hurtigt opleve problemer med tilstoppede afløb. Her kan det f.eks. hjælpe at skylle vasken igennem med kogende vand én gang om ugen – det fjerner de værste fedtrester og lignende. I forhold til grundens kloaksystem, så kan man med fordel løfte dækslerne af og skylle kloakken med vandslangen på egen hånd. Herudover bør man også altid tjekke, hvorvidt tagnedløb og tagvandsbrønde er fri for blade og grene – dermed vil de værste oversvømmelser i kælderen ofte kunne forebygges.

Et godt kloaksystem er alfa og omega for en fungerende husstand, og det er derfor vigtigt, at det tages alvorligt i det daglige og i forhold til vedligeholdelse.