Hvordan får jeg opsat en altan på min lejlighed?

Hvordan får jeg opsat en altan på min lejlighed?

Det kan i mange henseender være en fordel at have en altan på lejligheden, så man kan sidde og nyde det gode vejr og en eventuel god udsigt. Det kan også være en fordel med altan, da man her også eksempelvis kan blive i bedre stand til at kunne holde hyggelige grillaften med vennerne, familien osv., og det er samtidigt meget hurtigere at komme ud og trække noget frisk luft, da man med en altan ikke skal ned i trappeopgangen og ud på gaden for at få frisk luft. Her er det muligt at læse, hvordan processen med at få opsat en altan foregår.

altan

Tilbud og projekteringen er den spæde start på at få altan til lejligheden

Man kan af nogle eksperter få vurderet situationen på den givne ejendom, så man bliver sikker på, om det er muligt at installere en altan på lokationen, og man kan ligeledes søge rådgivning fra eksperterne om, hvorledes altanen bedst muligt kan sættes op. På baggrund af et sådant besøg udarbejdes et tilbud, som man som ejer af en lejlighed eller bolig kan forholde sig til.

Vælger man at takke ja, skal kommunen give tilladelse til at bygge en altan, men for at kommunen skal kunne godkende altanen, skal bygningen tegnes op, og der skal opmåles og udregnes. Dette kan man få et firma til at gøre for sig. Ender man med at få et ja fra kommunen, kan altanen altså bygges, men den og tilhørende dør skal dog først produceres.

Produktionen og monteringen følger og afslutter arbejdet på altanen

Døren og altanen skal altså produceres, og der vil også her gå en tidsperiode, før disse dele er parate til at blive monteret. Her kan det være en fordel at være sikker på, at firmaerne får produceret disse dele på en kvalitetssikret måde, hvilket kan sikres ved at tjekke om firmaerne er godkendte, hvilket kan gøres ved at undersøge, om firmaerne eksempelvis er CE-mærkede.

Når produktionen er tilendebragt, er altanen klar til montering, og det kan være en fordel at lade professionelle om dette, så man er sikker på, at det gøres på korrekt vis, så kvaliteten og sikkerheden er i top. Når altanen er monteret, vil den så være klar til brug.

På hjemmesiden, Minaltan.dk, er det muligt at læse mere om processen, og om hvorledes man kan komme i gang med opsætningen.