Inspiration til ny terrasse

Inspiration til ny terrasse

På en solrig eftermiddag eller aften, så er det skønt at have en terrasse, hvor solstrålerne kan suges til sig. Det fungerer som et ekstra rum, hvor der kan være plads til at nyde grillmad udenfor med familie eller venner. En terrasse er en unik mulighed for at tilbringe mere tid i den friske luft og natur. Men hvad passer til dine behov? Skal det være sten- eller træterrasse? Hvor stor skal og må den være? Mulighederne for udformningen og materialevalget er mange, så læs med her og tag den helt rigtige beslutning.

 

Materialevalg

Når du skal vælge, hvilken udformning din nye terrasse skal have, skal du overveje, hvad den skal bruges til. Skal der være plads til den store havegrill samt spisebord og stole? Skal der være plads til en drømmeseng, så man kan nyde solen om eftermiddagen? Det er jo vigtigt, at terrassen ikke bliver for lille, hvis den skal kunne bruges til lidt af hvert.

 

Træterrasse

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bygge, når du arbejder med træ. Kun fantasien og kreativiteten sætter grænser for de mange muligheder. Dog kan du ikke undgå udfordringer i arbejdet med træ.

Fordele:

  • Udfold dine kreative evner og slip fantasien løs. Du kunne måske overveje en indbygget bar på terrassen?
  • Hvis der er trægulv i stuen, får du en fornemmelse af, at stue og terrasse går i ét og hænger sammen. Det skaber større pladsfornemmelse
  • Det er behageligt at gå på – også med bare fødder

Ulemper:

  • Træet skal behandles med olie ca. hvert andet år – ellers bliver det grimt at se på
  • En terrasse af træ holder kortere tid end en stenterrasse. Med årenes løb er det svært at undgå råd
  • Når det regner, bliver terrassen forvandlet til en skøjtebane, så vær forsigtig, når træet bliver vådt

 

Regler, når du bygger terrasse

Uanset, om du selv anlægger terrasse eller du får en tømrer til af udføre det fysiske hårde arbejde, så er der visse regler, der gælder for terrasser:

  • Terrassen skal ikke medregnes i bebyggelsesprocenten (det antal kvadratmeter, du må bygge på din grund)
  • Såfremt terrassen er hævet fra jorden, skal det være mindst 2,5 meter fra skel
  • En tagterrasse skal ære sikret med et værn, som mindst skal være 1 meter højt
  • Du må højest have en overdækket terrasse på 5%, hvis din grund ikke er større end 300 kvadratmeter

 

Husk altid at spørg dit lokale tømrerfirma til råds, så du er sikker på, at alle regler bliver overholdt. Det er jo ikke sjovt at skulle give den nydelige terrasse op blot fordi den ikke overholder de gældende regler indenfor området. Du kan nemt finde tømrerarbejde i Århus og Hinnerup, da der findes mange tømrer i Århus området. Selvfølgelig kan du finde tømrerarbejde mange andre steder i landet også.