Lad professionelle halvere din varmeregning

Lad professionelle halvere din varmeregning

Den grønne omstilling er for alvor blevet det, danskerne taler om. Vi skal være miljøvenlige. Vores energi skal komme de rigtige steder fra, og vi skal spare der, hvor vi kan. Et af de steder, du kan starte besparelserne, er i opvarmningen af dit hus. At være bevidst om miljøet er ikke ensbetydende med, at du skal sove i vinterjakken og slukke for varmen. Jordvarme er en af de metoder, som er meget klimavenlige, fordi jordvarme bruger elektricitet. Den elektricitet kommer bl.a. fra vindmøller, som vi i Danmark bygger i hobetal. At jordvarme er miljøvenligt betyder ikke, at det er en dyr løsning. Faktisk kan du spare op til 70% af din varmeregning ved at gå over til jordvarme. Professionelt udført jordvarme betyder, at du sparer penge og gør miljøet en tjeneste. Samtidig sørger du for, at jordvarmen anlægges rigtigt.

Slanger under jorden sender varmen op

Årsagen til, at det er vigtigt med professionelle, er, at det er en større opgave at anlægge. Jordvarme går ud på, at man graver slanger ned i jorden. Disse slanger bruger varmeenergien, som er i jorden. Den energi kommer fra sommeren, hvor jorden varmes op, og den bliver i jorden til vinterhalvåret. Den energi ender så i en varmepumpe. Varmepumpen omsætter den energi til det, du har i radiatorerne. Jordvarme udvikler faktisk så meget energi, at du ikke har brug for andre energikilder.

Tal med professionelle, inden du graver

Et jordvarmeanlæg er en god investering, men der er også nogle ting, du skal vide om jordvarme. Det kræver et lovpligtigt eftersyn hvert år af professionelle. Det er heller ikke alle husstande, som har mulighed for jordvarme. Heldigvis er der råd at hente, hvis du er i tvivl. Ring til nogen, som har erfaring i at anlægge jordvarme – de kan fortælle dig, hvad mulighederne er, og hvordan det helt præcist forholder sig med det tekniske ved løsningen.