Minilæsseren er den perfekte maskine til alle årstiderne i Danmark

Minilæsseren er den perfekte maskine til alle årstiderne i Danmark

En minilæsser er en maskine, der kan anvendes til mange forskellige formål. Blandt andet anvendes den til tunge løft i landbruget, men også til forskellige former for udmugning eller til transport samt andre helt almindelige hverdagsopgaver for eksempelvis en landmand. Hvis minilæsseren bliver udstyret med det rette udstyr til formålet, så kan den også anvendes i mange andre henseender. Det kan blandt andet være til græsslåning, fejning eller rydning af sne eller hækkeklipning, der alle er meget gængse aktiviteter og gøremål i Danmark med skiftende årstider og vejrforhold. Minilæsseren kan med det rette udstyr hjælpe med at gøre disse gøremål meget nemmere og sjovere at håndtere, sådan at du kan rykke ud i din minilæsser i såvel regn som slud, sne eller solskin.

 

Vælg den rigtige minilæsser til dit behov

Når du er på udkig efter den rigtige minilæsser til dit behov, så vil det være en god løsning at vælge en skridtstyret minilæsser. En skridtstyret minilæsser kan rotere om sin egen akse, hvilket betyder at den er perfekt til at arbejde i snævre omgivelser. Derudover er det værd at tage højde for, at minilæsseren har en god komfort, da de fleste spenderer mange timer i minilæsseren. En anden væsentlig faktor ved minilæssere er, hvordan man får adgang til førerhuset. Her er det en fordel at vælge en minilæsser med indgang fra siden, da man på den måde undgår at skulle kravle over forskellige dele af minilæsseren for at komme ind i førerhuset.

 

Det er altså en god idé at vælge en minilæsser, der er:

  • Skridstyret.
  • Behagelig i forhold til komfort.
  • Nem at tilgå udefra med indgang fra siden.

 

Derudover er det vigtigt at have in mente, at minilæsseren skal have:

  • Høj sikkerhed samt god driftssikkerhed og effektivitet.
  • Godt udsyn fra førerhuset.

 

Hvor meget kan en minilæsser løfte?

En minilæsser fås i flere forskellige udgaver, hvor der blandt andet er forskel mellem de forskellige minilæsseres motoreffekt, egenvægt og løftekapacitet. En minilæsser med en egenvægt på 2791 kg vil eksempelvis have en motoreffekt på 36 kW og en løftekapacitet på 612 kg. Hvis den skal kunne løfte mere, så kan en minilæsser med en egenvægt på 4243 kg, altså næsten det dobbelte af den førstes vægt, vælges. En minilæsser med en sådan egenvægt har typisk en motoreffekt på 55 kW samt en løftekapacitet på hele 1495 kg.