Når du skal lave noget under grundvandsspejlet

Når du skal lave noget under grundvandsspejlet

Hvis man skal udgrave og bygge under grundvandsspejlet, så bliver man nødt til at få drænet vandet, så der ikke står grundvand i ens byggeri. Når man skal have drænet, så skal man overveje, hvor meget vand man regner med at skulle have drænet og hvad man så skal gøre med det vand man dræner. Det er derudover også vigtigt at overveje nøje, hvem der skal stå for processen i forbindelse med drænet. Når man skal dræne, så gør nogle det vha. nedfræsede rør som man så kan tilslutte en pumpe med vakuum, så vandet kan blive fjernet.

Nedfræsede drænrør og pumper

Hvis du skal have fjernet en vandmængde for at kunne arbejde uden vand, så er det nemmest at benytte sig af den førnævnte metode med nedfræsede drænrør. Det betyder, at man eksempelvis bruger en kædegraver til at få røret ned i den nødvendige dybde og så kan man tilslutte en vakuumpumpe for at skabe et undertryk der vil få vandet til at blive flyttet fra jorden og ind i rørsystemet. Når man så har fået etableret et drænsystem, så kan man bruge vandet til dambrug eller vandingsanlæg.

Hvem skal lægge drænet?

Når man leder efter et entreprenørfirma der kan stå for at dræne de store mængder vand, så gælder det om at finde nogen der har udstyret i orden. Det betyder, at de skal have en ordentlig kædegraver, så de kan få røret ned i den nødvendige dybde. Derudover gælder det også om at finde en kompetent maskinfører, så man kan være sikker på, at der er så lille risiko for fejl som muligt. Hvis I har brug for grundvandssænkning i og omkring Roslev og Skive, så kan I med fordel følge linket for at læse mere om jeres muligheder og om hele processen fra ende til anden.