Når haven skal have en overhaling

Når haven skal have en overhaling

Der er mange af os, som går med drømme for vores have, som måske ikke indbefatter dens nuværende planter. Man kan gøre rigtigt mange ting for at få haven til at være et rarere sted, hvor det hele ikke bare går op i græsplæne og hæk. Der er utroligt mange sjove ting, som man kan få op at køre, hvis man vælger at lave nogle lidt anderledes ting. Der er her et par idéer til, hvordan man kan få en fed have, som også er med til at hjælpe naturen lidt på vej mod bedre biodiversitet. 

Et bille-bo i hjørnet

Det er måske ikke alle, som har hørt om et bille-bo. Det går også udner navne som et insekt-hotel og lignende, men dækker i princippet over et sted, hvor insekter og andre dyr kan få føde, gemmesteder og ro til at være dyr uden at skulle frygte en græsslåmaskine. Det kan laves på mange forsellige måder, men den dovne er måske bare at samle haveaffaldet i et hjørne og lade det rådne langsomt i stedet for at tage det på genbrugsstation. Man kan også eksperimentere med at plante sjældne blomster og andre spændende ting, som vil fremme naturens gang. 

Når du skal have fjernet noget større

Det kan også være, at du skal have beskåret eller fældet et træ, som ikke makker ret. Her er det vigtigt, at du ikke kaster dig ud i et stort projekt uden at have den nødvendige erfaring. Derfor kan du med fordel konsultere en professionel, som kan guide dig på vej. Få professionel beskæring af træeromkring Charlottenlund, Gentofte, Lyngby og Lyngby-Taarbæk, så du ikke ender med at have en trækrone igennem taget og ned i stuen, hvis det skulle gå galt. Så kan du bare læne dig tilbage og nyde den nye plads i haven.