Oplagte projekter til sommeren

Oplagte projekter til sommeren

Når solen endelig titter frem, gælder det om at have nogle gode projekter, du kan give dig i kast med. Uanset om det er haven, huset eller bilen, der trænger til en omgang, er det rart at få udrettet noget i det gode vejr. Ved du ikke, hvor du skal starte eller slutte, så har vi her samlet en liste over nogle af de projekter, du kan give dig i kast med som det første.

Ren og velkørende bil

I det gode vejr er der absolut ingen undskyldning for at køre i bilvasken, når der er lige lovligt mange fugleklatter på forruden. Med sæbevand, svamp og en svaber kan du nemt klare rengøringen af bilen, og du sparer desuden en masse penge. Har der været nogle småproblemer med bilen i løbet af foråret, er det en god idé at få kigget nærmere på det nu. Når vejret er godt, har du mere overskud til rent faktisk at tage et ordentligt kig i motorhjelmen og prøve at se, om du kan finde kilden til problemet. Kan du ikke klare det på egen hånd, er det desuden altid nemmere at undvære bilen i de varme sommermåneder end om vinteren. Hvis du har brug for et godt tilbud på en reparation eller et eftersyn af din bil, så klik og se mere her. Sørg bare for at ringe til nogle forskellige autoværksteder, inden du afleverer bilen, så du ikke ender med at betale for meget.

Rene vinduer og nymalet træværk

Ligesom med bilvasken er der heller ikke nogen grund til at få vinduespudseren på besøg om sommeren, med mindre du har mange vinduer højt oppe. Vinduespudsning er en hyggelig og nem opgave, som kan klares på en eftermiddag. Sommeren er desuden den mest oplagte tid til vedligeholdelse af flisebelægning og hegn i både for- og baghave. Hvis du har træværk, skal det også have en omgang med malerpenslen – helst lidt oftere end hvert tiende år. Det kan være omstændigt at male stakit, udhæng og vinduer, og derfor er det en god idé, hvis I er flere om opgaven. Derudover skal I være opmærksomme på ikke at male, hvis der er et kæmpe regnskyl på vej.

Have efter dit hoved

Om sommeren bruger du din have mere, og derfor er det for det meste også om sommeren, at ideer til nye projekter i haven opstår. Det behøver ikke at være store, komplicerede planer, men det kan være et bålsted, en gynge i æbletræet, en solsejl over terrassen, en kompostbunke bagerst i haven, en regnvandsopsamler ved siden af blomsterbedet, eller hvad du ellers er kommet i tanke om, du kan have brug for. Bor du tæt på vandet, kan det måske være rart med en udendørs bruser til at vaske sand og salt af under, når du har været ved stranden.