Professionel fliserens – sådan finder du det bedste produkt

Professionel fliserens – sådan finder du det bedste produkt

Vi kender alle sammen den frygtelige oplevelse af at have set frem til at nyde terrassen i flere måneder, hvorefter vi straks bliver skuffede, når vi skal have udemøblerne frem og ser de triste plamager af flisepest.

Men hvad skal du gøre – og ikke mindst: hvad må du ikke gøre.

Sådan må du aldrig forsøge at fjerne flisepest

Det kan være fristende at gå til angreb på flisepesten med næb og kløer. Men når du konstaterer, at der gror noget på din terrasse, er det vigtigt, du ikke straks farer i kamp.

Mange begår den fejl, at de tager en spand med vand og sæbe samt en stivbørstet kost, som de forsøger at skrubbe flisepesten væk med. Det ligner muligvis også, at det lykkedes, når man ser på overfladen, men det er ikke tilfældet.

Det der sker er, at man skrubber bittesmå riller og ujævnheder frem i stenen. Disse riller er perfekte grosteder for flisepesten, hvorfor den blot vil komme tilbage med fornyet styrke.

Det samme gør sig gældende for personer, der tænker, en højtryksrenser let fjerner pesten. Højtryksrenseren vil ligeledes gøre overfladen mere ru, hvilket giver bedre forhold til vækst. Desværre.

Brug en professionel service

I stedet for at gøre det selv, bør du få foretaget professionel fliserensning, så du får glæde af en pestfri terrasse i flere år.

Når du anvender et firma til fliserensning, undgår du at forværre skaderne, fordi fagfolk har skånsomt udstyr, der klarer jobbet uden at skade.

Professionel fliserensning foregår ved at:

  • Dine fliser renses ved brug af en maskine, der både kan dampe og har specielle børster, som fjerner flisepesten uden at skade. Maskinen bruger også særligt rensemiddel, der ligeledes er nænsomt.
  • Dine fliser skylles nu rene. Alt, som ligger på overfladen, bliver skyllet bort, så der kun er de rene fliser tilbage.
  • Dine fliser tørrer.
  • Du kan vælge, om du også ønsker en imprægnering, som holder dine fliser beskyttet i flere år. Metoden er miljøvenlig og vil spare dig fra flere sæsoners besvær og kamp med vedligeholdelse.

Husk! Fordi der er tale om udeområder, kan du ofte træffe aftale om, at firmaet kommer og renser, mens du er på arbejde. Det gør det let at indgå en aftale, uden du skal tage fri fra arbejde for det.