Sådan får du haven klar til foråret

Sådan får du haven klar til foråret

Foråret er over os – solen titter mere og mere frem fra sit skjul, og dagene bliver længere og længere. De fleste danskere fejrer forårets fremkomst ved at spendere mere tid udendørs.

At bruge mere tid udenfor betyder, at udendørsarealerne omkring boligen skal have en kærlig hånd.

Haven har ikke set skyggen af haveredskaber og kærlige hænder hen over vinteren, og derfor er der typisk rigtig meget at se til i haven, hvis den skal være klar til foråret.

Herunder får du en guide til, hvordan du får haven klar til foråret, så du med glæde kan bruge en masse tid i haven, når varmen og solen rigtigt kommer frem.

Pift terrassen op

Foråret er som en opvarmning til sommeren – om foråret forbereder vi os på sommer, og det samme gør haven. Når du skal gøre din have klar til foråret, skal du i virkeligheden gøre den klar til resten af året – og især sommeren.

Derfor er det også en rigtig god ide at give terrassen en tur, når foråret har meldt sin ankomst. Du kan blandt andet pifte din terrasse op med lidt maling, planter eller nye møbler. Der er rigtig mange måder, hvorpå du kan gøre din terrasse klar til foråret.

Møblerne skal også have en tur, og her kan du give dem en oliebehandling med en let fugtig klud, medmindre du har non-wood møbler, som flere og flere vælger frem for de gode gamle træmøbler.

Vil du give terrassen hele turen kan du også vælge at montere en markise, som er med til at skærme mod lette byger og give skygge, når solen begynder at komme frem og der er brug for skygge. Har du selv mod på at gå i gang kan du læse med her om hvordan du selv kan montere en markise.

Byg nogle højbede

Højbede er lette at lave, og de fleste kan klare det over en lørdag eftermiddag. Det er dejligt at være to til det, når kanterne skal monteres og bankes sammen.

Højbedene giver som bekendt mulighed for at give ro til planter og grønsager, så de kan få de bedste betingelser for at vokse frem.

Det er skønt at have et lille højbed med lidt grønsager, og det er både sundt og lækkert at hente sine egne grønsager i haven til aftensmaden.

Børn elsker at se ting gro, og selv i byen er der som regel mulighed for at plante et lille højbed.

Ryd op i dine bede og plant nye blomster

Når vinteren er forbi, er de flestes haver fyldt med vildfarne blade, grene og planter. Derfor kan du bruge lidt tid på at få ryddet op i din have og dine bede. Fjern de løse blade og grene og plant nogle nye farverige planter, der kan pynte i din have resten af året.

Der findes så mange forskellige planter og blomster i forskellige farver – gå bare en tur i skoven eller på den lokale planteskole og se. Blomster giver godt humør, og de pynter i enhver have – derfor er blomster også vigtigt for en forårsklar have.

Vil du læse mere om, hvordan du kan få haven – og resten af huset – klar til foråret, kan du læse videre her på boligjournalen.dk.