Sådan gør du havearbejdet meget sjovere

Sådan gør du havearbejdet meget sjovere

Rigtig mange danskere har en have, som de mere eller mindre bor i, når sommeren endelig viser sit milde ansigt. Haven er forbundet med mange glæder, og der er ingen tvivl om, at man ikke vil være den foruden, men omvendt er der også rigtig meget arbejde i at have en have. Der er græs, der skal slås, der er hække, der skal klippes, og der er mange forskellige praktiske gøremål, som ikke altid er de sjoveste. Dette er der dog mulighed for at ændre på, hvis man gentænker havearbejdet og får anskaffet sig det rette udstyr, der giver de grønne fingre en tiltrængt pause.

De rette hjælpemidler gør havearbejdet mere effektivt

Selvom mange finder en stor ro og en stor glæde i at klare meget af havearbejdet på den gammeldags måde, så er der ingen tvivl om, at langt de fleste synes græsslåningen eller hækkeklipningen er knap så sjov, når de er halvvejs igennem. Morskaben går lidt af opgaven, når det bare er det samme og det samme igen og igen, og her kan de rette hjælpemidler være med til at gøre oplevelsen sjovere og meget mere effektiv.

Der er mange gode havemaskiner, som man kan bringe ind på matriklen, og hvis du f.eks. leder efter en hækkeklipper, så går du aldrig galt i byen med en Husqvarna hækkeklipper. Husqvarna leverer udstyr, der gør havearbejdet meget mere effektivt, og i det hele taget er udstyr til haven sjældent en dårlig investering. Det er nemlig maskiner og udstyr, der jævnligt skal tages i brug, og havearbejdet bliver bare lidt sjovere, når man virkelig kan se, at der sker en forskel på kort tid.

Gør havearbejdet til en fælles indsats i familien

Selvom man har fået den nyeste hækkeklipper fra Husqvarna eller en anden effektiv havemaskine, så er havearbejdet stadig sjovere, hvis man er flere om sagen. Derfor kan det være en stor hjælp, hvis hele familien kan engageres i havearbejdet. Havearbejde er en udmærket familieaktivitet, hvis det præsenteres på den rette måde, og der er faktisk ingen grænser for, hvem der kan hjælpe til. Motivationsfaktoren er naturligvis forskellig, når man ser på børn i alle aldre, men uanset om det er en eventyrhistorie eller en pengepung, der får børnene med i haven, så er det tid og penge, der er godt givet ud.

Når hele familien er samlet til arbejdet i haven, så bliver det meget sjovere, mere effektivt og kan faktisk være en aktivitet, der bringer familien tættere sammen. Det lyder måske utopisk, men faktum er bare, at rigtig mange familier nyder at gå i krig med haven sammen, og det er en perfekt måde at få aktiveret børnene og få luft til hjernen.

Forkæl dig selv efterfølgende

Havearbejdet er sjældent motiverende og tilfredsstillende, mens det står på, og derfor er der heller ikke noget galt i, at man forkæler sig selv efter en hård dag i haven. Her er et ekstra glas rødvin eller en saftig bøf på sin plads, og arbejdet bliver ofte meget sjovere og mere givende, hvis man har noget at se frem til efterfølgende. Hvis familien er med i haven, så kan en fælles tur til et eller andet sted også være en god gulerod at have foran sig – og det forkælelsen er velfortjent, når det hårde arbejde er overstået.