Sådan kommer du i gang med drømmehaven

Sådan kommer du i gang med drømmehaven

Haven har mange forskellige funktioner og kan formes til at skabe den helt specielle atmosfære, som kendetegner netop dig eller din ejendom. Det er vigtigt at man gør sig nøje overvejelser før man kaster sig ud i et nyt haveprojekt.

Dette skyldtes at haven i høj grad styret af årstiden, og man kan derfor ikke bare ændre havens konstruktion gentagne gange hvert år. Det vil simpelthen ikke være muligt at opleve haven som den kan se ud, fordi planter, træer og havemøbler ikke altid er synkroniseret i et samlet visuelt udtryk.

Find din stil og vær grundig i planlægningen

Før du går i gang med at omdanne din have, er det vigtigt at du skaber et billede af hvordan du ønsker at haven skal tage sig ud. Det kan være den simple metode, med en hånd skitsering, eller du kan søge hjælp fra professionelle haveeksperter, som kan tegne en regulær 3D tegning af, hvordan du kan forvente at haven vil se ud i fremtiden.

Det vigtigste er som altid, at haven passer til dig og dit hus. Du kan med fordel, undersøge og læse om haveindretning hos nogle af de mange inspirationskilder. Så kan du samle information og være bedst forberedt til at skabe din drømmehave. Det er essentielt at du er tilfreds med din planlægning, fordi det nemlig er dig som skal benytte haven. Både i de varme sommerdage samt i de sneklædte vintermåneder.

Nyd din have med vedligeholdelsesfrit tilbehør

Din have kan tage en stor del af din fritid, hvis ikke den etableres ordentligt. Det er derfor vigtigt at du husker tiden, når du planlægger og ombygger din have. Du kan med fordel drage nytte af populære teknologiske løsninger som eks. solceller.


Solceller har gjort det muligt at placere og anvende flere typer af udendørs tilbehør, uden krav til fast strøm. Et af de mest populære solcelleprodukter, er solcellelampen som du finder et stort udvalg af, hos Plusled. Denne type lampe, gør det nemmere end nogensinde at etablere flot belysning rundt omkring i haven. De fleste solcellelamper kan stå udenfor året rundt, og er på den måde, mere eller mindre vedligeholdelsesfri.

Husk de små oaser til hyggelige stunder

For at kunne nyde din have mest muligt, er det nødvendigt med hyggekroge. Det kan være rundt omkring i haven, eller på solfyldte terrasser. Indret med fordel dine hyggekroge med siddemøbler og krukker med planter. Placer også en opbevaringskasse til dine hynder og puder, så du nemt kan komme til dem. Husk at ophænge lyskæder i træerne eller på hækken, det giver en hyggelig atmosfære og er perfekt til havefesten.