Tips til at gøre haven sjovere for børnene

Tips til at gøre haven sjovere for børnene

At have børn kan give et kæmpe rod indenfor med legetøj, der flyder overalt, og børn der løber fra den ene ende af huset til den anden. Hvis man godt kan lide den slags, er der naturligvis ingen problemer, men det er ofte lettere med nogle børn, der leger lidt mere udenfor end indenfor. Derfor er det vigtigt at gøre haven til et attraktivt sted for børnene at være, og der er mange metoder til at gøre dette på.

Hvis det er sommer, er det oplagt for børnene at være mere ude i solen, hvor vejret tillader meget mere leg i haven. Her kan man gøre det hyggeligt for børnene med et telt, hvor de kan lege og rende ud og ind, som det passer dem. Derudover er sommeren den tid, hvor det er sjovt og dejligt at køle af i et badebassin. Her kan man både vælge at investere i et lille bassin til børnene eller et stort bassin, hvor også mor og far kan være med.

legetøj

Gør haven til en legeplads

En god måde, hvorpå man kan gøre det sjovt for børnene at være udenfor er, at præsentere dem for en masse forskellige aktiviteter. Her findes der rigtig mange muligheder. Man kan investere i en rutsjebane eller lave en opgradering af sandkassen. De fleste små drenge elsker traktorer og andre maskiner, og de har brug for at få brændt en masse energi af. En gravemaskine til sandkassen vil med stor garanti blive et hit for ham. Derudover kan man også investere i nogle små fodboldmål og en bold, hvilket også kan gavne ham konditionsmæssigt. De fleste piger vil sikkert også afprøve drengenes legetøj, men ellers findes der også et stort udvalg af udendørs legetøj til piger.

Piger er som hovedregel mere kreative anlagt end drenge, og de nyder at sidde og tegne. Dog kan dette også blive til et stort svineri indenfor, som kræver, at man har tid til oprydning bagefter. Det er ikke altid, at man har det, hvilket gør farvekridt til et godt udendørs alternativ. Desuden er sjippetorve og hulahopringe også for det meste et hit hos piger.

Kun fantasien sætter grænser

Det er altså kun fansien, der sætter grænser, når man skal gøre haven sjovere for børnene. Besøg denne side og få noget inspiration til din have, som dine børn vil elske.