Bolig: Få hjælp udefra, når du skal købe eller sælge

Der er ingen der forventer, at du kan klare det hele på egen hånd, når du skal købe eller sælge. Vil du være sikker på, at det hele forløber som det skal, kan du få hjælp udefra. Der er mange professionelle fagfolk, der sidder klar til at hjælpe dig, så det handler blot om, at du skal gribe muligheden.

 

Når du skal købe

 

Skal du købe, vil der helt automatisk være rigtigt mange praktiske og juridiske ting, du skal forholde dig til. Har du svært ved at overskue det hele, kan du tage kontakt til fagfolk på området. Endvidere kan du få hjælp til finansiering, hvis selvfinansiering ikke er realistisk.

 

  • Bank – Optag et boliglån / andelsboliglån – Skal du investere i en ejerbolig eller andelsbolig, vil du som hovedregel være nødsaget til at søge om et lån. Der er f.eks. mange fordele ved en andelsbolig, som du kan låne penge til ved at kontakte din foretrukne bank. Arbejdernes Landsbank kan måske hjælpe dig med finansieringen, så du kan gøre din boligdrøm til virkelighed. Du kan se på Al-bank.dk, hvordan du søger om et lån.

 

  • Køberrådgiver – En køberrådgiver hjælper dig hele vejen igennem købet af en bolig, så du kan føle dig tryg og velinformeret. Køberrådgiveren kan hjælpe dig med rigtigt mange ting – bl.a. gennemgang af papir og jura, købsaftaler, vedtægter, energimærker, forsikringsforhold og meget mere. Du er mere eller mindre sikret en god oplevelse, hvis du tager en køberrådgiver i hånden, når du går på jagt efter en bolig.

 

Når du skal sælge

 

Skal du sælge, vil du selvfølgelig være interesseret i at sælge din bolig hurtigt – og til den rigtige pris. Det er ofte nemmere sagt end gjort, da du kan støde på mange udfordringer. Har du ikke erfaring med at sælge huse og / eller lejligheder, kan du overveje at søge professionel hjælp udefra.

 

  • Professionel vurdering / lejlighedsvurdering – Skal du sælge din lejlighed, skal du først og fremmest have afklaret, hvor meget lejligheden er værd. Selvom du med al sandsynlighed har en idé om lejlighedens værdi, bør du alligevel få lavet en professionel lejlighedsvurdering. Skal man vurdere værdien af en lejlighed, skal man kigge på rigtigt mange forskellige faktorer. Det er ikke desto mindre vigtigt at fastlægge værdien med det samme.

 

  • Ejendomsmægler – Selvsalg kan lade sig gøre, og det er faktisk ganske populært. Det er dog ingen hemmelighed, at langt de fleste sælgere vælger at samarbejde med en ejendomsmægler. Det er ikke gratis at sælge en bolig via en ejendomsmægler, men det vil ofte give god mening. Ejendomsmægleren har typisk et stort netværk og de nødvendige salgsevner for at sælge boligen hurtigt.