Tyverialarm

Guide og priser til de bedste tyverialarmer – Læs her hvis du skal sikre dit hjem med et alarmsystem med og uden abonnement. Installer billigt en tyverialarm selv. Vidste du at indbrudstyve i 60 % af tilfældene vælger et andet hjem at bryde ind i, hvis der er installeret en tyverialarm! 

I det følgende kan du læse mere om:

 1. Tyverialarm
 2. Tyverialarm MED abonnement
 3. Tyverialarm UDEN abonnement
 4. Videoovervågning
 5. Forebyg indbrud
 6. Indbrud & Tyveri infographic

Tyverialarm

Hvad er en tyverialarm? Det er et system der er designet til at tyverialarm
beskytte mod indtrækning. Typisk består en tyverialarm af et
hovedpanel, alarmgivene enheder samt forskellige sensorer
og detektorer. Nogle alarmer har kun et forhold at holde
indbrud ude, mens andre systemer også kan advare om
brand, gasudslip, ikke lukkede vinduer og døre.

Gør dit hjem sikkert med et alarmsystem.

Et alarmsystem til almindelig brug har oftes bevægelsessensorer som registrerer ændringer i rummet vha. infrarød eller ultrasonisk lyd. Ingen af disse teknikker kan ses eller høres af mennesker, og de heller ikke farlige for os pga. de frekvenser der bruges. Andre typer af sensorer er mikrobølger, som har det minus at de er meget følsomme og kan derfor ikke bruges udenfor eller ved vinduer.

Det kan også en fordel at få installeret en røgmaskine på sit alarmsystem. Der findes mange forskellige maskiner som hver i sær har lidt forskellige funktioner. Men princippet og kongstanken med maskinen, er at dække rummet med en tyg røg som indbrudstyven ikke kan se igennem.
røgmaskine

Derudover findes der fotoelektriske net også kaldet laserhegn. Som i en anden bedre James Bond film kan man fysisk se et infrarødt net i rummet. Det bruges ikke tit pga. tyven kan se det og derved undgå det, men til gengæld har det en enorm præventiv effekt. Se billedet til højre. Sidst kan nævnes glas detektor der registrerer hvis et vindue bliver smadret. Dette bruges heller ikke ret meget pga. ruden kan tages ud mm.
Sensor Net Tyverialarm

En anden slags enhed der ofte også kan tilknyttes systemet er en overfaldsalarm eller panikalarm. Ved et let tryk på knappen vil enten kontrolcentral eller de opsatte kontaktpersoner blive alarmeret, hvis alarmen har GSM modul. Det kan også være værd at overveje hvis man er ældre.

Tyverialarm MED abonnement

En tyverialarm med abonnement vil sige at du har vagtudrykning til adressen ved alarm på systemet. Det skal pointeres at vagten ikke har beføjelse til at gribe ind og anholde indbrudstyven. Derudover afhængigt af abonnementet kan der også være 24 / 7 overvågning af systemet / hjemmet. Denne ekstra service koster naturligvis noget hver måned. Du kan læse mere om tyverialarm med abonnement, og hvad det koster på denne side.

Tyverialarm UDEN abonnement

Typisk kan det være en fordel at anskaffe sig en tyverialarm uden abonnement, så spare du selvsagt de udgifter der er forbundet med den månedlige omkostning. Dog er huset ikke helt så sikret, da du selv eller anden kontaktperson skal kunne rykke ud. Med en tyverialarm med abonnement vil der være en vagt til rådighed i dit område som rykker ud for at se til huset og eventuelt skræmmer indbrudstyven væk. Det skal pointeres at en vagt ikke har beføjelse til at gribe ind over for indbrudtyven eller anholde personen.

Den nemmeste tyverialarm at komme hurtigt og sikkert i gang med er helt sikkert en
tyverialarm uden abonnement ← Det kan du læse mere om på dette link, her finder du endvidere også priser og information fra de respektive forhandlere. Vi har samlet de bedste forhandlere som sælger alarmer på nettet, i forhold til leveringssikkerhed og kvaliteten af alarmprodukterne.

Forebyg indbrud

Dette afsnit omhandler hvilke ting du kan gøre for at mindske risikoen for indbrud i dit hus. Det er ikke kronologisk opstillet i forhold til en prioriteret rækkefølge af vigtigheden eller hvad der mindsker indbrud mest, men her er vigtige foranstaltninger du selv kan gøre noget ved.
Du kan endvidere læse mere om teknisk sikring & nabohjælp i følgende materiale fra Det Kriminalpræventive Råd.

 • Få en tyverialarm.
 • Tyveri- eller DNA-mærkning af værdigenstande.
 • Nabohjælp.
 • Lad naboen parkere sin bil hos jer, hvis I er væk længere tid pga. arbejde / ferie mm.
 • Få endvidere naboen til at fylde noget i skraldespanden når I ikke er hjemme.
 • Husk at lukke ALLE vinduer, samt låse de af vinduerne som kan det.
 • Er vinduer eller døre dårlige, så udskrift eller reparere dem.
 • Dit hjem er ikke mere sikkert end det dårligste sted.  Udskrift eller reparere også vinduer / døre i eventuel kælder.
 • Bagdøre og kælderdøre som ikke kan ses fra vejen kan udskriftes med glasklar polykarbonat, der nærmest er umulig at smadre.
 • Gem værdigenstande væk fra vinduerne. Tyven kigger ofte ind for at se om det er noget af interesse inden de bryder ind. Du kan eventuelt hænge et forhæng foran fjernsynet.
 • Få nabo eller anden person til at tømme din postkasse når I er væk fra huset.
 • Beskær din beplantning ude ved vejen så forbipasserende eller din nabo kan se ind til huset.
 • Gem aldrig hovednøglen udenfor og slet ikke ved hoveddøren, som mange gør.
 • Anskaf et sikringsskab til værdigenstande, dette kunne også være en god ide ved gud forbyde det brand eller vand i huset.
 • Udedørs lys med bevægelsessensor.
 • Lad ikke emballage fra køb af større ting stå i carporten eller ude så tyven kan se det.
 • Få videoovervågning, husk der er regler for overvågning af offentlig vej.
 • Lad lys brænde indenfor, eventuelt med tidindstillet timer funktion.
 • Sæt ny eller ekstra lås i døre hvis de gamle er af ældre dato.
 • Sæt sikkerhedsbeslag på vinduer der i forvejen ikke har det.
 • Fjern stiger, redskaber og værktøj som ligger udenfor. Tyven bruger det til at bryde ind med.
 • Lad huset se beboeligt ud selvom I er på ferie. Sæt kaffekopper og læg en åben avis på spisebordet. Stil ting i haven og sko udenfor hoveddøren. Red ikke sengen og ryd ikke alt for meget op.
 • Annoncer ikke jeres rejse og ferie på Facebook inden I tager afsted. Tyve følger nemlig også med her, og så ved de at der ikke er nogen hjemmet.

Listen kan du endvidere også se på følgende infographic:

Tyverialarm Infographic
Tyverialarm Infographic

Som omtalt tidligere kan du læse mere om alarmer på følgende links:

Tyverialarm uden abonnement

Tyverialarm med abonnement