Få et sikkert og godt hjem

bauhaus-og-mejlshede

Uanset om du lige er flyttet ind i en ny lejlighed eller et nyt hus, eller om du har boet der længe, så er det altid vigtigt, at man sikre sig, at man har et sikkert hjem. Der er nemlig næsten ikke noget værre end et uønsket besøg, men det kan man undgå, hvis bare man tjekker op på sit hjem engang imellem og opdaterer det på sikkerheden. Det er ikke kun udvendigt, at hjemmet bør være sikret, for det er også vigtigt at have et sikkert hjem inde i huset. Et hjem, der er sikkert og godt for dig og din familie, er det, man bør bestræbe sig efter.

Sikre dit hjem indvendigt og skab et godt miljø

Som sagt er det en god ide at sikre dit hjem indvendigt, hvilket kan forstås på mange måder. I denne sammenhæng skal det forstås som om, at hverken børn og voksne render rundt og kommer til skade i hjemmet hele tiden. Oven i det er det vigtigt at skabe et godt miljø, så alle har det godt og føler sig tilpasse og trygge i hjemmet.

Dernæst kommer vi til, hvordan man bedst gør det. Først og fremmest er der nogle ting, man bør sikre, hvis man har børn. Ting, der kan gå i stykker, bør placeres med omtanke. Så alt efter hvor modig du er, kan du rykke vaserne enten op eller ned i rummet. Børnesikring på nogen ting – især i køkkenet – er en god ide, så børnene ikke får fat i de forkerte sager og risikerer at skade sig selv. For det andet så er det altid en god ide at isolere skarpe kanter lidt, da det hverken er rart for voksne eller børn at vandre ind i. For noget tredje bør man tjekke, om der er udsatte ting rundt omkring. Led efter fugt- og vandproblemer, huller rundt omkring og se om der er ting, der er så slidte, at de bør blive skiftet ud. Alt dette er med til at skabe et godt miljø, men noget andet, der også er vigtigt at tænke på, er belysning. Det gælder om at have nok belysning, så rummene er behagelige at være i, og så man kan se, hvad man render rundt og laver. Se udvalg af bordlamper og mange flere her.

Få et sikkert hjem udvendigt

Noget af det vigtigste, når du sikre dit hjem udvendigt, er at tjekke, om låsen er, som den skal være. Det er både låsen til hoveddøren, og til hvis man har havedør, kælderdør eller bagdør. Ved tyveri kan man nemlig aldrig være sikker på, hvor de kommer ind fra. Derfor er det også vigtigt at tjekke vinduerne – om der er noget, der er galt der. På den måde er du allerede godt på vej mod et sikkert hjem. Der findes mange foranstaltninger til at gøre hjemmet mere sikkert såsom overvågning og tyverialarm, men det første og bedste skridt på vejen er at være sikker på, at du har en ordentlig lås. Se www.mejlshede.dk for mere.