Elektronisk Parkeringsskive – Parkeringsskive Elektronisk Guide

Har du også prøvet at få en parkeringsafgift?

Der er ikke noget mere frustrerende end at få en parkeringsafgift. Man bliver helt harm og irriteret. Du får jo ikke noget for de penge det koster, du kunne ligeså godt bare hælde pengene ud i lokummet. Trust me, jeg taler af erfaring desværre 🙂 En elektronisk parkeringsskive kan gøre at du ikke får en parkeringsafgift igen. Det kan også være en super god gave til ham eller hende der altid får en parkeringsafgift.

I det følgende kan du læse mere om:

 1. Parkeringsafgift priser i Danmark.
 2. Parkeringsregler – Typiske i Danmark.
 3. Elektronisk Parkeringsskive.
 4. Sådan undgår du parkeringsafgiften.

 

Parkeringsafgift priser i Danmark

Københavns kommune har en kontrolgebyrtakst på Kr. 510,-
Onepark har kontrolgebyrtakster på Kr. 510,-, Kr. 590,- og Kr. 650,-
Q-Park har en kontrolgebyrtakst på Kr. 650,-
EuroPark har kontrolgebyrtakster på Kr. 510,-, Kr. 590,-, Kr. 650,-
Nogle steder kan kontrolgebyrtaksten være helt op til kr. 1020,- for at holde ulovligt.

Parkeringsregler – Typiske i Danmark

 • 10 meter fra hjørne. Hvis det er afrundet er det der hvor de to kantlinjer ville ramme hinanden i en skarplinje.
 • 5 meter fra cykelnedkørsel og fodgængerovergang.
 • Inden for byzone skilt må man hverken standse eller parkere, helt eller delvist på fortorv, cykelsti, gangsti, helleanlæg mv.
 • Du kan godt få en parkeringsafgift selvom du sidder i bilen, hvis du holder ulovligt.
 • Du må kun stille parkeringsskiven det nærmeste kvarter frem.
 • Holder du eksempelvis i en to-timers parkeringszone, må du ikke stille skiven frem hvis du skal holde der i mere end 2 timer. Bilen skal flyttes, og typisk bruger parkeringsvagterne ventilen på dækket til at fastslå om bilen har rykket sig.
 • Parkerer du eksempelvis bilen kl. 23 om aftenen hvor tidsbegrænsningen er stoppet, må du godt indstille parkeringsskiven til tidsbegrænsningen starter igen. Hvis det er kl. 8.00 må den elektroniske parkeringsskive eller nålen på de gamle, sættes til kl. 8.00.

, det er lidt forskelligt fra kommune til kommune. Så tjek op på reglerne for netop din kommune.
Du kan se en detaljeret miniguide for parkeringsreglerne for Københavns kommune via deres hjemmeside.

Elektronisk Parkeringsskive

Hvis du nærmest helt vil undgå at få en parkeringsafgift har jeg samlet nogle forskellige elektroniske parkeringsskiver fra forskellige webshops, hvor du kan købe dem billigt. Du skal naturligvis stadig huske at overholde de ovenstående parkeringsregler, men så burde det også være slut med de forfærdelige afgifter man ikke får noget for. En elektronisk parkeringsskive er med de priser vi har nu, tjent hjem på én gang du ellers havde glemt at sætte skiven manuelt.

Elektroniske parkeringsskiver: De forskellige modeller af parkeringsskiver er listet efter pris. Den billigste parkeringsskive er nederst i indlægget. Prisen på hver model varierer også fra webshop til webshop. Her er den billigste pris på de respektive modeller listet først.

 Billede:  Virksomhed:  Pris:
park one exclusive Wupti.dk
Park One Exclusive
Elektronisk parkeringsskive.
Kr. 599,-
 ParkOne parkeringsskrive Daekbutikken.dk
– ParkOne
Kr. 299,-
park-one-sort Modify.dk Kr. 499,-

Sådan undgår du parkeringsafgiften

1: Parkeringsafgiften skal sidde i forruden, før den er overbragt og gældende. Det vil sige møder du parkeringsvagten samtidig med han / hun skriver afgiften skal du ikke have den for hvor du holder hvis du flytter bilen med det samme.
2: Loven siger af der som minimum skal bruges 3 minutter på ­observationstid fra din billet er udløbet, til der må udstedes en afgift. I Københavns kommune skal parkeringsvagterne overholde et forsigtighedsprincip som gør at observationstiden er på 4 minutter. Det vil sige at du har nogle minutter efter parkeringstiden / billetten er udløbet til at du igen finder bilen. Men lad nu være med at udfordre skæbnen 🙂
3: Faktisk er det ikke 10 meter fra hjørne du til holde, men minimum 8,80 meter fra hjørne da der skal tages højde for at bilisterne ikke kan bestemme præcist hvor langt 10 meter er.