5 tips til en lavere varmeregning

5 tips til en lavere varmeregning

Der kan være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du gennemgår nogle af de største syndere i dit hjem. Derfor får du her fem tips til ting, du med fordel kan tjekke og optimere.

Skil dig af med oliefyret

I Danmark er der stadig omkring 140.000 oliefyrsejere, og måske er du en af dem. I 2013 blev det forbudt at installere oliefyr i nye huse, og i sommeren 2016 blev det også forbudt at udskifte det gamle oliefyr med et nyt, hvis der er alternativer såsom fjernvarme eller naturgas. Og der er en god grund til, at den nye lov blev lavet. Dit oliefyr er nemlig en miljøgris – og så er det en dyr løsning for dig. Når du undersøger alternativer til dit oliefyr, så husk, at investeringen som regel er tjent ind på få år. Du kan læse mere om fordele, besparelser og regler om oliefyr her.

Gennemgå isoleringen

Det er umuligt at se med det blotte øje, om isoleringen i væggene er optimal, men er du i tvivl, så bør du få det tjekket. Du finder gode råd til, hvordan du selv kan undersøge det her, og ellers kan du få en fagmand til det. Er din varmeregning meget høj, oplever du kuldenedfald og træk, eller er der simpelthen skimmelsvamp på ydervægge og lofter, er det tegn på, at dit hus trænger til at blive efterisoleret.

Tjek taget

Når nu du er gået i gang med at tjekke isoleringen i væggene, så kan du lige så godt fortsætte til loftet og taget. Da varme søger opad, er det nemlig her, det største varmetab typisk finder sted. Faktisk helt op mod 25-40 %. Er du interesseret i en lavere varmeregning, så smut en tur på loftet. Du kan også smutte ind tur herind og læse mere om emnet.

Vælg energivenlige vinduer

Er dine termovinduer eller -ruder mere end 15 år gamle, er vinduerne angrebet af svamp og råd, eller oplever du, at der er meget træk, så bør du udskifte dine vinduer. Udover at du slipper for at fyre for fuglene, så er en udskiftning af vinduer én af de ting, der bidrager med den største komfort. På www.magasinetboligforbedring.dk kan du læse meget mere om, hvordan du tjekker dine nuværende vinduer, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal have nye.

Brug radiatorerne rigtigt

Skru ned for radiatorerne, når du lufter ud, sæt ikke møbler foran dem, og hold altid en stabil temperatur i alle rum. Du har sikkert hørt det før, men rådene er stadig værd at have med. Bruger du ikke radiatorerne korrekt, så kommer straffen på din varmeregning. Du finder flere gode radiator-råd her.