Derfor er det vigtigt at du vedligeholder dit oliefyr

Derfor er det vigtigt at du vedligeholder dit oliefyr

Du tænker måske ikke over, hvor vigtigt det rent faktisk er at holde dit oliefyr ved lige. Javist, du ved vel godt at det er vigtigt, men er du klar over hvor vigtigt det er? Læs med her, og bliv langt klogere på hvorfor det er vigtigt at du vedligeholder dit oliefyr. Men først ser vi lige på, hvordan det lige helt præcist er, at et oliefyr fungerer:

Hvad består et oliefyr af, og hvordan fungerer det?

Et oliefyr består af flere forskellige dele; en oliebrænder, en oliekedel og en skorsten. Hver del har hver sin funktion. Olien forstøves først i oliebrænderen, hvor den herefter blandes med luft. Herefter antændes olien og så brændes den. I oliekedlen fortsætter afbrændingen af olien. Flammens varme og røggassen bliver så overført til centralvarmevandet, som cirkulerer gennem kedlen ud i de forskellige radiatorer i huset. Skorstenen leder den varme røg væk.

Hvorfor skal jeg vedligeholde mit oliefyr?

Hvis du undrer dig over hvorfor du skal vedligeholde dit oliefyr 1 gang om året som er anbefalet, så læs med her. Efter brug bliver oliefyret jo naturligt nok sodet til, eller oliebrænderen bliver tilsmudset. Men dette vil gøre dit oliefyr meget mindre effektivt. Først og fremmest vil det sige, at det ikke holder nær så længe. Men det vil også gøre din energiregning dyrere, siden der skal bruges mere varmeenergi fordi oliefyret er mindre effektivt. Dette vil altså gøre din energiregning endnu dyrere end den allerede er. Sørg derfor for at få et oliefyrsfirma til at eftertjekke dit oliefyr minimum én gang årligt, og hvis du bor i nærheden af Djursland, Ebeltoft eller Rønde så brug dette firma, som har Stor erfaring med oliefyrsservice.

Husk at vælg den rette fyringsolie

Hvis du vil opnå den højeste energieffektivitet som muligt, skal alle oliefyrets dele være tilpasset hinanden. Du bør derfor sørge for at vælge den rette fyringsolie.