Dette skal du overveje når du bygger om i dit hus

Dette skal du overveje når du bygger om i dit hus

Den største økonomiske post for de fleste danskere, er boligposten. Det er de færreste, som aldrig ændrer noget væsentligt ved deres bolig. Og i forbindelse med ombygning, er der flere ting, man bør overveje, inden man giver i kast med det.

Bygge om, eller flytte?

Noget af det, man bør overveje, er om man vil bygge om, eller om det simpelthen er smartere at flytte. Det kommer meget an på jeres boligsituation, og om I alligevel har luftet tanken om at flytte. Det kan være, at jeres liv har ændret sig væsentligt, siden jeres huskøb – måske er der kommet børn ind i billedet, eller arbejdsforholdene har ændret sig. Der er måske langt til nærmeste daginstitution, eller et nyt arbejde er måske langt væk fra den nuværende bolig. Derfor kan det overvejes, om det måske ville være smartere at købe nyt (som ikke nødvendigvis behøver være dyrere), i stedet for at bygge om. Hvis du får behov for et lån i forbindelse med ombygningen, er det nemmeste at søge på ”Crowdlending online” for at se mulighederne.

Hvad bør man gøre sig af designmæssige overvejelser?

Først og fremmest bør en ombygning komplimentere huset designmæssigt, men det skal også være praktisk. Designmæssigt bør det være materiale, som går igen igennem boligen, da man helst ikke skal have følelsen af, at man går ind i en til- eller ombygning. Man bør også overveje hvad der vil passe ind i huset, rent praktisk – eksempelvis et ekstra badeværelse, eller et ekstra værelse. Et ekstra værelse vil også gå hånd i hånd med en eventuel familieforøgelse, og kan ved salg gøre boligen mere attraktiv for børnefamilier.

Hvis du får behov for en pause under jeres eventuelle ombygning, kan det anbefales at benytte sig af lydbøger. Og vidste du, at du kan få lydbøger gratis?

Hvilken betydning vil en ombygning få for huset?

En tilbygning, som normalvis er på mellem 25 og 50 m2, kan hjælpe på flere måder. Det kan gøre huset mere lækkert for jer at bo i, samtidig med at det får en højere salgspris ved en eventuel fraflytning.
En til- eller ombygning vil altid være meget lettere at udføre i et nyt hus, da man vil have relativt lettere ved at finde materiale, som passer til det resterende af huset. Hvis huset er ældre, kan det være svært at finde materiale og design, som passer ind i det ældre design. Et problem kan eksempelvis være mursten, som ikke produceres længere – det kan ”genere” øjet, hvis det er forskellige materialer, designs og farver. Du bør også overveje, hvor stor en ændring du ønsker at lave. Hvis du kun tilgodeser en del af huset, bliver det hurtigt mere attraktivt at opholde sig i den ”nye” del af huset.