Gode råd og tips til en bedre bolig

Boligen er dit helle. Det er der, hvor du kan være fuldstændig dig selv og lade op til dagens gøremål. Når man har så travlt, som rigtig mange i dagens samfund har, er det derfor ekstra vigtigt, at man har et hjem, man er glad for. Derfor giver vi dig her gode råd til en bedre bolig.

tips-til-boligen

Er du tilfreds med din nuværende bolig?

Inden du begynder på en masse tiltag omkring din allerede eksisterende bolig, er det en god ide at overveje, hvorvidt du egentlig er tilfreds med det sted, du allerede bor.

Mange undlader simpelthen at gøre noget ved det, hvis de ikke er tilfredse, da de føler det kræver alt for meget arbejde at flytte. Det er dog også hårdt arbejde, men det er helt klart umagen værd, hvis det giver dig forudsætningerne for mange år fremover at være tilfreds med din bolig,

Hvis du beslutter dig for, at det måske er en meget god ide at flytte, vil det være en virkelig god ide at kontakte en boligadvokat. Siden den nye ejendomsmæglerlov trådte i kraft, står ejendomsmægler ikke længere til ansvar overfor køber. Du mangler som køber altså en faglært i dit hjørne. Den rolle kan en boligadvokat til fulde spille.

Mal boligen

Man ved ikke til fulde, hvor meget malingen betyder for det æstetiske i din bolig, før du har oplevet det. En god omgang maling gør bare en kæmpe forskel.

Når du vælger din indendørs vægmaling, handler det om at tage udgangspunkt i, selvfølgelig din stil, men også det individuelle i din bolig. Hvis du i forvejen har en mørk bolig, er det simpelthen selvmord at male boligen i mørke farver, hvorimod du har mere frihed, hvis din bolig i forvejen er lys.

Noget du kan overveje, så hele boligen ikke bare bliver malet hvid som så mange andre boliger er at male en af væggene i en mørk farve. Dette skaber noget dynamik og personligt i boligen, som i rigtig mange tilfælde vil se rigtig godt ud.

Energirenovering

Der er rigtig mange gode grunde til at energirenovere og rigtig få for ikke at gøre det. Når du energirenoverer, slår du to fluer med et smæk – du hjælper miljøet og din pengepung.

Overordnet set inddeler man energirenovering ind i to kategorier. Boligens klimaskærm og diverse installationer. Hertil er der rigtig mange muligheder.

Du kan først og fremmest overveje en hulmursisolering. Som navnet antyder er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Med ny teknologi tager det ikke særlig lang tid, men er til gengæld yderst effektivt og forholdsvist billigt.

Du kan også vælge at erstatte døre og vinduer med nogle nye af slagsen. Dette tiltag koster ikke det store og vil både hjælpe på boligens isolering, din varmeregning, miljøet og det æstetiske. Dette gælder især, hvis dine døre og vinduer ikke har været udskiftet i lang tid.

I forbindelse med diverse installationer er en installering af et solcelleanlæg måske det mest effektive tiltag. Det koster en del, men vil til gengæld virkelig også gøre en forskel.

En anden mulighed er at erstatte gamle radiatorventiler og termostatstyringer med nogle nye af slagsen. Dette er et meget lille projekt, som ikke vil tage dig meget mere end et par timer, men som til gengæld også meget vel kan gøre en stor forskel.