Sådan vælger du vinduer, som passer til dit hus

Sådan vælger du vinduer, som passer til dit hus

Skal du have nye vinduer, bør du overveje at investere i en type vindue, som passer til arkitekturen på dit hus. På den måde kan du bibeholde husets oprindelige byggestil. Det er både flot, og du øger samtidig din boligs værdi. Du kan også vælge vinduer som har et bestemt formål. Skal du for eksempel have et ornamentglas til dit badeværelse, så folk udefra ikke kan se ind? Eller skal du have energirigtige vinduer, som holder på varmen, er miljøvenlige, bidrager til et godt indeklima og øger husets værdi? Der er flere tilvalg at vælge i mellem. Det er derfor en god idé at gøre sig nogle forskellige overvejelser om vinduernes udseende og funktion, inden du investerer.

Forskellige typer af vinduer

Du kan få flere forskellige typer vinduer. Du kan for eksempel vælge dannebrogsvinduer, palævinduer, frederiksbergvinduer, bondehusvinduer, sidehængte vinduer og moderne vinduer. Har du et ældre hus, bør du vælge vinduer, som bevarer husets oprindelige udtryk. Klassiske vinduer med sprosser passer til den ældre byggestil. Har du et parcelhus, er det oplagt at vælge traditionelle vinduer uden sprosser.

Du kan vælge en type vindue, som bidrager med en bestemt funktion. Vil du gerne undgå at bruge for meget tid på vedligeholdelse, kan du vælge vinduer i alu/træ. Oplever du støj og larm fra dit kvarter, eller bor du ud til en trafikeret vej, kan du vælge lyddæmpende glas. De fleste vælger energirigtige vinduer, når de gamle vinduer skal udskiftes. Energirigtige vinduer er en investering, som tjener sig selv hjem igen, da de har en god isoleringsevne.

Find vinduer online

Du kan finde de vinduer, som passer til din bolig, online. Her kan du se de forskellige typer af vinduer, og finde den type, der passer netop til arkitekturen på dit hus. Du kan læse nærmere om de forskellige typer af vinduer online.