Sådan får du din have til at stå knivskarpt til sommeren

Sådan får du din have til at stå knivskarpt til sommeren

Vinteren er ikke altid god mod din have, og derfor er der også mange mennesker som fornuftigt nok tager sine forbehold i løbet af efteråret, for at få gjort alt i haven klar til vinteren. Dette indebærer typisk at fjerne diverse krukker eller havemøbler, som ikke tåler det hårde vejr og frosten.

Efter en lang vinter, er der dog typisk nogle ting i haven som kan bruge en kærlig hånd. Ønsker du at bruge foråret på at få gjort din have klar til de varme sommermåneder, kan du læse med her.

Sørg først og fremmest at få renset diverse facader for alger

Efter en lang vinter er det helt normalt at du kan opleve at der er kommet alger på våde dit tag og din terrasse. Algerne vil typisk trække ned i det samlet indtryk af boligen, idet alt vil se mere henfaldet ud. Ønsker du selv at fjerne dette, kan du får udført en facaderens. Dette er især en fordel hvis din terrasse eller dit hus er i en lysere farve, idet algerne her typisk er meget synlige.

Grav døde planter op, og fjern vigtigst af alt ukrudtet

Det næste du bør have fokus på er de planter du har i haven, typisk er det nemlig ikke alle blomster som overlever frosten og vinteren. I den forbindelse er det vigtigt at du får fjernet de døde planter, og at du får plantet nogle nye. På den måde vil din have altid stå knivskarpt, og du undgår også at du har en død busk som falder i øjnene i den ellers grønne have.

Sæt havemøbler og blomsterkrukker udenfor igen

Husk også at det bedst kan svare sig at sætte diverse havemøbler og krukker ud på terrassen efter du har fået løst det med algerne. På den måde undgår du at spilde kræfter på at slæbe det hele ud, for at skulle fjerne det hele igen i forbindelse med algebehandlingen, for efterfølgende at sætte det hele ud igen. Det kan derfor bedst svare sig at få fjernet algerne tideligt på året, så du hurtigt kan få dine møbler ud.

Husk dog at det danske forår er uforudseligt, og derfor er det vigtigt at du hellere har dine krukke indenfor en uge for meget, end en uge for lidt, idet især krukker er overfølsomme overfor frost og hårdt vejr.