Sådan laver du den bedste kaffe derhjemme

Sådan laver du den bedste kaffe derhjemme

Alle kaffedrikkere ved, at der er forskel på kaffe. Og netop derfor findes der altså også nogle mennesker, der er villige til at gå langt og betale meget for deres kaffe. Netop denne sorte drik bliver da også hurtigt en helt uundværlig del af morgenrutinen for mange. Derfor kan man lige så godt gøre det ordentligt. Men måske behøver du hverken at få dig et kaffekort eller at bruge lang tid på at få den bedste kop kaffe. Her er nogle råd til, hvordan du opnår det derhjemme.

Køb en ordentlig kaffemaskine

For det første er det vigtigt at forstå, at der er forskel på kaffemaskiner. Selvom det selvfølgelig er bønnerne, der giver smagen, så betyder kaffemaskinen også meget.

Hvis du vil lave en ordentlig kaffe, så skal du altså også bruge den rigtige kaffemaskine. Læs mere hvis du vil finde de bedste af slagsen.

Afhængigt af hvordan du laver din kaffe, så vil smagen faktisk ændre sig. Derfor er det bestemt heller ikke uden betydning, hvordan brygningen sker. Lige netop derfor er det altså en vigtig investering for dig, der går op i en god kaffe.

Opbevar din kaffe på køl

Ja, du læste rigtigt. Et gammelt husmoderråd til at få den bedste kaffe er at opbevare kaffen på køl. Det vil sige de malede kaffebønner.

For når du opbevarer de malede kaffebønner på køl, så vil de bevare den bedste smag endnu længere. Derfor er dette altså også et simpelt, men næsten uundværligt råd for de fleste.

Dertil er det også en god idé at bruge dine kaffeposer op så hurtigt som muligt. For kaffen mister både smag efter formaling, og så derudover også når posen er åbnet.

Kværn selv dine kaffebønner

Endnu bedre er det dog, at du køber hele bønner. Så kan du nemlig selv kværne dem, når du har brug for dem. Du kan få en del forskellige redskaber til at kværne dine kaffebønner. Derfor er det også en god idé at gå på jagt efter det bedste af slagsen.

Når du kværner kaffebønnerne lige inden brug, så bevarer du mere af smagen. Efterfølgende vil smagen nemlig forringes. Det betyder altså også, at det er en god idé at kværne lige præcis den smule kaffebønner, du skal bruge på stedet. For det vil give en endnu bedre kaffe, end hvis du gemmer det.