Sådan renholder du kloakrørene

Sådan renholder du kloakrørene

Der findes mange god husmorråd og tips, der holder rørene rene. Du har sikkert hørt lidt af hvert fra dine egne forældre og bedsteforældre. Indimellem er det godt at lære af andres uheldigheder og indimellem må man også selv være uheldig, for at af lære det. Men alligevel er der meget simple ting du helt selv kan gøre, for at undgå tilstoppede rør i hjemmet. Det er nemt og simpelt, så læs med her.

Pas på, hvad du smider ud

Hvis du spørger en Kloakmester i Værløse til råds, vil du opleve, at en af de vigtigste ting du kan gøre, for at undgå tilstoppede rør er at være opmærksom på, hvad du smider ud. Større genstande og genstande, der ikke kan opløses i vand skal ikke skylles ud i toilettet. Vatpinde, vatrondeller, tamponer, klude og pap hører ikke hjemme i kummen, men i pedalspanden ved dens side. I køkkenet kan du også tage et ekstra blik på, hvad du hælder i afløbet. Væsker som olie og fedt hører nemlig ikke til i vaskens afløb. Det kan klumpe og stive i rørene og forårsage blokader. I stedet kan du smide disse væsker ud. Du kan derfor hælde væskerne i en allerede tømt beholder, som skal smides ud og på denne måde bortskaffe fedtede væsker og undgå tilstoppede rør.

Når uheldet er ude, er der hjælp at hente

Skulle det alligevel ske, at en vådserviet ryger i WC’et eller at madolien ryger i håndvasken, så frygt ej. Der er nemlig hjælp at hente. Du kan roligt kontakte din lokale kloakmester, der er en mester i at fjerne blokader i rør og få tingene til at køre som smurt igen. Uanset omfanget af blokaden, så kan en kloakmester klare opgaven. Og de vil sikkert efterlade dig klogere på dine kloakrør, samt give dig nogle ekstra fifs, til at holde rørene fri.