Hvad skal du isolere din hulmur med? Få svaret her!

Hvad skal du isolere din hulmur med? Få svaret her!

Der er mange forskellige former for hulmursisolering, og selvom de alle tjener stort set det samme formål, så er der stadig fordele og ulemper ved hvert materiale. Det er dog fælles for samtlige materialer, at de er lette, og de leder varme utrolig dårligt. Præcis som isolering skal. Hulmursisolering kan bruges i bygninger, der har en ydervæg med en hulmur, og det er en utrolig nem løsning, hvis du ønsker at efterisolere ydervæggen. Spørgsmålet, som du sikkert har nu, er så, om du selv kan få lov til at gøre det? Du skal huske på, at det kræver en forundersøgelse for at finde ud af, om der er tilstrækkeligt hulrum, og om murværket egner sig til netop hulmursisolering. Det er derfor altid smartest at søge professionel hjælp. Læs mere her, hvis du står og mangler hulmursisolering i Silkeborg og Horsens samt omegn.

Forskellige hulmursisoleringsmaterialer – tag et klogt valg

Traditionelle hulmursisoleringsmaterialer har været anvendt i mange år, og det betyder også, at man har stort kendskab til materialets egenskaber. Her finder du en hurtig liste, så du kan danne dig et overblik.

Stenuld

Dette kender du måske som Rockwool i daglig tale. Dette materiale anvendes til hulmursisolering i en smuldret udgave (granulat). Det isolerer utrolig godt, og det bliver derudover ikke påvirket af vand. Det kan endvidere heller ikke brænde.

Ekspanderbart polystyren

Dette er et oliebaseret plastprodukt, der også er kendt som flamingo. Dette skummes op og bliver let og fyldigt. Det anvendes som granluret form og blæses ind i hulmuren. Materialet isolerer godt, men det er brandfarligt og skaber en giftig røg. Søg professionel vejledning og undgå at bore ind i hulmuren.

Papirisolering

Dette er blot genbrugsavispapir, der er tilsat salte og brandhæmmende midler, så brændbarheden reduceres og beskytter mod fugt, skimmel og svamp. Dette isolerer også utrolig godt, og så er det mere miljøvenligt.

Glasuld

Glasuld er spundet glasmasse, og det minder utrolig meget om stenuld i egenskaberne.