Spar penge med nye vinduer og døre

Spar penge med nye vinduer og døre

I Danmark har vi stor tradition for løbende renovering og optimering af vores hjem. Det kan svare sig, da boligens salgsværdi stiger, og da vi ofte oplever andre goder i forbindelse med renoveringen.

Et af de områder vi er særligt glade for at renovere, er døre og vinduer. Det er der flere gode grunde til.

Hæv boligens salgsværdi

Som sælger er du naturligvis interesseret i at få det meste ud af at sælge dit hus. Når en køber skal vurdere, om prisen er retfærdigt sat, vil han eller hun gøre det i forhold til, hvad de mener, de senere skal bruge penge på at udskifte ved overtagelsen. Beslutter køberen sig for, at  udskiftning af døre og vinduer bliver en ekstra udgift, vil de naturligvis kompenseres for dette økonomisk. Er din bolig derimod udstyret med nye, sikre og energibesparende vinduer, vil køber opleve dette som et plus. Du kan derfor hæve din salgsværdi på huset ved at have nye vinduer og døre, der tager sig flot ud.

Spar penge på energiforbruget og styrk indeklimaet

Det er ikke kun ny isolering, der hjælper på at nedbringe varmeregningen. Er dine nuværende døre og vinduer utætte, betyder det, at varmen siver ud, hvorfor du skal bruge flere ressourcer på at opvarme huset. Særligt termoruder kan vise sig som en god investering, da de holder godt på varmen.

Hvad mere er, vil du ofte opleve, udskiftningen har positiv effekt på indeklimaet. Er dine ruder utætte, kan det giver problemer med fugt og kondens, som giver bedre forhold for væksten af skimmelsvamp. Sørg derfor altid for at efterse dine ruder og lufte ud regelmæssigt, så du undgår, fugten hober sig op.

Bemærk desuden at nye døre og vinduer kan forhindre træk og kuldebroer, hvilket gør indeklimaet mere behageligt – og kan forhindre en forkølelse fra træk.

Føl dig bedre tilpas i boligen

Du behøver ikke blot tænke kroner og øre fra salg og energibesparelser, når du skal retfærdiggøre at renovere dit hjem. Du opholder dig dagligt i boligen, og derfor er det vigtigt, du er tilfreds og har det godt i den. Er en udskiftning af dine vinduer eller døre med til at gøre dig gladere og mere tilpas, så er det i sig selv argument nok for at skifte dem.