Værd at vide om salg af sommerhuset

Værd at vide om salg af sommerhuset

Hvis du skal sælge dit sommerhus, bør du overveje, om du skal have udarbejdet en tilstandsrapport. En tilstandsrapport bliver foretaget af en beskikket byggesagkyndig og giver en bedømmelse af sommerhusets nuværende stand. Det kan f.eks. være:

  • Utætheder
  • Svækkede konstruktioner
  • Ødelagte flader

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig, men kan være vigtig for både dig som sælger, men også for den potentielle køber, da begge kan gå ind i en handel med en vis tryghed med en vurdering fra en byggesagkyndig.

Køberen får en uafhængig bedømmelse af sommerhusets tilstand, og vil derfor være mere tilbøjelig til at byde på boligen. Samtidig som sælger, kan du fraskrive dig det 10 år lange sælgeransvar, og behøver derfor ikke at frygte uventede og ubehagelige regninger i fremtiden. Det kræver dog også, at du giver køber et tilbud om en ejerskifteforsikring. I så fald, er tilstandsrapporten et krav i kombination med en el-rapport. En ejerskifteforsikring dækker fejl og mangler, som var til stede før overtagelsen af boligen, og som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Såfremt køber ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, skal du skriftlig erklære, at du er villig til at betale halvdelen af forsikringspræmien.

 

Inden du sælger dit sommerhus, kan du også bruge en tilstandsrapport til din egen fordel. Ved at få denne udarbejdet, får du også selv indblik i, hvor sommerhuset trænger til en kærlig hånd. På den måde kan du udbedre eventuelle fejl, inden den skal fremvises, og få dit sommerhus til at fremstå langt mere attraktiv for potentielle købere.

 

Priser på tilstandsrapporter til sommerhuse kan variere, da det afhænger af størrelsen på sommerhuset samt alder, men kan næsten altid betale sig at få lavet. Du kan læse mere om tilstandsrapporter til sommerhuse, samt finde ud af hvordan du finder frem til den bedste pris til netop dit sommerhus.