Boligguide: 5 gode grunde til at vælge trægulv

Boligguide: 5 gode grunde til at vælge trægulv

Der findes efterhånden trægulve i rigtig mange hjem rundt omkring i Danmark, og det er med god grund. Hvis du skal have lagt nyt gulv og valget står mellem gulvtæppe, klinker, linoleum, trægulv eller noget helt andet, så får du her 5 gode grunde til, hvorfor du kraftigt bør overveje at vælge trægulv. Tag eventuelt en snak med en autoriseret tømrer, hvis du vil have vejledning til, hvilken type trægulv, der passer til lige netop dit hjem. I Frederiksværk findes en tømrer, der har stor erfaring med at lægge nye gulve – læs mere her.

 

1. Trægulve kan hjælpe på akustikken

I et rum, hvor akustikken ikke er den bedste – eksempelvis i store, åbne rum – kan det være en god idé at lægge et trægulv, da træ absorberer lyden og derfor afhjælper den dårlige akustik.

 

2. Trægulve er fjedrende og skånsomme mod benene

Træ er et fjedrende materiale, som ikke er så hårdt som klinker og linoleum, hvorfor det er behageligt at gå op. Står man op lang tid af gangen, for eksempel når man laver mad, kan trægulv være bedre at stå på end klinker, og benene bliver mere skånet.

 

3. Trægulve kan holde i mange år

Trægulve kan, hvis de behandles korrekt, holde i rigtig mange år. Eksempelvis er et klassisk, massivt parketgulv ofte lavet af hårdt træ, hvilket gør det mere slidstærkt end andre træsorter. Derudover kan det slibes ned mange gange, så man kan få gulvet til at fremstå nyt igen, efter det er blevet slidt over en årrække.

 

4. Trægulve giver god harmoni

Et trægulv kan være med til at skabe god harmoni i et rum. Træfarverne skaber en blød stemning og en afrunding på et ellers tomt og minimalistisk rum.

 

5. Trægulve kan sagtens kombineres med træmøbler

Der findes et væld af forskellige træsorter, og farven på træet kan variere rigtig meget. Derfor kan trægulve også let kombineres med træmøbler, uden at møbler og gulve er lavet af samme slags træ.